Η αφγανική πολεμική αεροπορία (AAF) παρέλαβε την 18η Σεπτεμβρίου το πρωτο πακέτο των ελικοπτέρων γενικής χρήσης Sikorsky UH-60 Black Hawk.

Η παραλαβή, η οποία ανακοινώθηκε την ίδια ήμερα στην σελίδα της 438ης εκστρατευτικής πτέρυγας (EAW) στο Facebook, έγινε όταν έφτασαν τα δύο UH-60 στο αεροδρόμιο Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν φορτωμένα σε ένα μεταφορικό αεροσκάφος Boeing C-17A Globemaster III της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USAF).

Η AAF πρόκειται να παραλάβει 53 Black Hawk καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) διαμετακομίζουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας από τα περίπου 80 ρωσικής κατασκευής ελικόπτερα Mil Mi-17 “Hip”. Αυτά τα πρώην ελικόπτερα του Στρατού των ΗΠΑ υποβλήθηκαν σε μια σημαντική εργασία ανακατασκευής και αναβάθμισης πριν την παράδοση τους στο Αφγανιστάν. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα παραδόσεων.

Οπως αναφέρθηκε από τη Διοίκηση-Αερος, Εκπαίδευσης, Συμβουλών και Βοήθειας (TAAC-Air) της 438ης EAW, η προμήθεια των Black Hawk αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αύξησης των δυνατοτήτων της AAF που θα πραγματοποιηθεί τους ερχόμενους μήνες. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει επτά διαφορετικά οπλικά συστήματα, 14 γραφεία προγράμματος, και περισσότερες απο 20 σημαντικές συμβάσεις. Τον Σεπτέμβριο, μια απο τις πρώτες πτυχές του σχεδίου αποκαλύφθηκε με την ανακοίνωση της AAF οτι πρόκειται να παραλάβει 30 επιπρόσθετα ελαφρά επιθετικά και αναγνωριστικά ελικόπτερα MD Helicopters Inc (MDHI) MD 530F Cayuse Warrior για να προστεθούν στα 26 που ήδη χρησιμοποιεί.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: