Ο ρωσικός κρατικός οργανισμός Rostec αποδέσμευσε φωτογραφίες που δείχνουν την εκτεταμένη αναβάθμιση του κινητήρα AL-31F, ο οποίος αναπτύχθηκε για το ρωσικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57.

Ο νέος κινητήρας ονομάστηκε “Izdeliye 30” και αναπτύχθηκε από την NPO Saturn. Ο “Izdeliye 30” ειναι ένας κινητήρας κατηγορίας 30000 λιβρών που σχεδιάστηκε για να εγκατασταθεί στο δικινητήριο πολλαπλού ρόλου μαχητικό αεροσκάφος Su-57 (T-50) που σχεδιάστηκε για αεροπορική υπεροχή και επιθετικές επιχειρήσεις.

Ο νέος κινητήρας ειναι ένα υποπροϊόν του αρχικού συγκροτήματος ισχύος που αναπτύχθηκε για το “αόρατο” αεροσκάφος PAK FA. Επίσης ειναι αξιοσημείωτο ότι ο κινητήρας έχει την δυνατότητα προσαρμογής ακροφύσιων τρισδιάστατης διανυσματικής ώθησης για επιπλέον ελιγμούς. Ο “Izdeliye 30” ειναι σχεδιασμένος για να διαθέτει 30 τοις εκατό χαμηλότερο ειδικό βάρος από τον προκάτοχο του «Izdeliye-117».

Με την χρήση του μετακαυστήρα ο κινητήρας αποδίδει έως 33000 λίβρες ώση. Περιλαμβάνει διανυσματικό ελέγχο πτήσης (TVC), προηγμένα υλικά, βελτιστοποιημένες υπογραφές επιφάνειας σκέδασης στόχου (RCS) και υπερύθρων (IR) για «stealth» ικανότητες και ηλεκτρονικό έλεγχο κινητήρα (FADEC).

Ο νέος κινητήρας έχει σχεδιαστεί για να αποδίδει καθαρή ώση (dry thrust) περίπου 108 kN (24,086 lbf) και 178 kN (39,680 lbf) κατά την μετάκαυση.

Το προ-παραγωγής T-50 και τα πακέτα αρχικής παραγωγής του Su-57 θα χρησιμοποιούν ενδιάμεσους κινητήρες. Τα μαχητικά παραγωγής απο το 2020 και μετά θα ειναι εξοπλισμένα με έναν πιο ισχυρό κινητήρα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: