Αμυντικές βιομηχανίες του Πακιστάν αποκάλυψαν τα υπό κλίμακα μοντέλα νέων θωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης κατά την έκθεση «Άμυνα και Ασφάλεια» στο Κίεβο, στην Ουκρανία.

Ο πακιστανικός Οργανισμός Προώθηση Αμυντικών Εξαγωγών και Βαριών Βιομηχανιών Taxila αποκάλυψε τα υπό κλίμακα μοντέλα των νέων στρατιωτικών οχημάτων, ειδικό εξοπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα σε μια έκθεση στην Ουκρανία.

Επίσης παρουσιάστηκαν τα μοντέλα των αρμάτων μάχης Αλ-Χαλίντ (Al-Khalid) και Αλ-Ζαράρ (Al-Zarrar) και το ελαφρύ θωρακισμένο όχημα Μοχαφίζ (Mohafiz).

Άρμα μάχης Αλ-Χαλίντ

Το Αλ-Χαλίντ ειναι ένα κύριο άρμα μάχης που αναπτύχθηκε από κοινού από το Πακιστάν και την Κίνα κατά τη δεκαετία του 1990, βασίζεται στο κινεζικό άρμα Type-90IIM. Το αρχικό πρωτότυπο παραδόθηκε από την εταιρεία «Βιομηχανικός Όμιλος Βόρειας Κίνας» (NORINCO) υπο την ονομασία MBT-2000, και η NORINCO προσφέρει επίσης το άρμα για εξαγωγή υπό το ίδιο όνομα. Περίπου 310 Αλ-Χαλίντ έχουν κατασκευαστεί ως το 2014.

Η τρέχουσα έκδοση παραγωγής του Αλ-Χαλίντ χρησιμοποιεί ένα κινητήρα πετρελαίου και κιβώτιο ταχυτήτων που παρέχονται απο το γραφείο σχεδιασμού KMDB της Ουκρανίας. Τα πρώτα μοντέλα παραγωγής τεθήκαν σε υπηρεσία με τον στρατό του Πακιστάν το 2001. Η χώρα έδωσε εντολή στο γραφείο σχεδιασμού κινητήρων της Ουκρανίας για την περαιτέρω αναβάθμιση του άρματος με έναν νέο κινητήρα.

Άρμα μάχης Αλ-Ζαράρ

Το Αλ-Ζαράρ ειναι ένα κύριο άρμα μάχης δεύτερης γενιάς, που επι του παρόντος βρίσκεται σε υπηρεσία με τον στρατό του Πακιστάν απο το 2004. Το άρμα μάχης ονομάστηκε Αλ-Ζαράρ, που σημαίνει “κύριο επιθετικό” στην περσική και αραβική γλώσσα. Σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από τις Βαριές Βιομηχανίες Taxila (ΗΙΤ), διαθέτει πυροβόλο 125 χιλιοστών με επιχρωμιωμένη κάννη ως το κυρίως όπλο του, και μπορεί να επιτύχει μεγίστη ταχύτητα 65 χλμ/ώρα.

Το θωρακισμένο όχημα Μοχαφιίζ.

Το θωρακισμένο όχημα Μοχαφιίζ.

Το Μοχαφίζ ειναι ένα όχημα εσωτερικής ασφάλειας σχεδιασμένο και κατασκευασμένο απο τις Βαριές Βιομηχανίες Taxila (HIT) στο Πακιστάν, διαθέτοντας ως βάση το αμάξωμα ενός εμπορικού οχήματος. Τροφοδοτείται από έναν πετρελαιοκινητήρα των 4,2 λίτρων συζευγμένο με μια χειροκίνητη μετάδοση με πέντε ταχύτητες εμπροσθοπορείας και μια οπισθοπορείας και ενα κιβώτιο υποπολαπλασιασμού. Αν απαιτηθεί, ένας πιο ισχυρός κινητήρας πετρελαίου 4,5 λίτρων μπορεί να εγκατασταθεί για την παροχή υψηλότερης αναλογίας ισχύος-βάρους. Αν και το πρωτο δείγμα του Μοχαφίζ βασίζεται στο αμάξωμα του Toyota Land Cruiser, θα μπορουσε να κατασκευαστεί πάνω και σε άλλα 4X4 αμαξώματα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: