Το τουρκικό υφυπουργείο αμυντικών βιομηχανιών (SSM) εξέδωσε την 18η Οκτωβρίου πρόσκληση υποβολής προσφορών (RfP) για την εγχώρια ανάπτυξη ενός συγκροτήματος ισχύος για το κύριο άρμα μάχης (MBT) Altay. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες ειναι η 22α Δεκεμβρίου.

“Ο στόχος του διαγωνισμού ειναι να ικανοποιηθεί η απαίτηση για ένα συγκρότημα ισχύος για τα άρματα μάχης Altay σε τοπικό επίπεδο, αξιοποιώντας στο έπακρο τις υπάρχουσες δυνατότητες της τουρκικής βιομηχανίας για την κατασκευή του, εξαλείφοντας έτσι την ξένη εξάρτηση για το συγκρότημα ισχύος των αρμάτων μάχης Altay, το οποίο δεν θα πρέπει υπόκειται σε άδεια εξαγωγής”, γνωστοποίησε η ανακοίνωση του SSM που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του την 18η Οκτωβρίου.

Kerry Herschelman

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

8 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Το γερμανικό περιοδικό Στέρν έχει λούσει κατα συρροή και εξακολούθηση το συγκρότημα Ράϊνμεταλλ και τον Ρ.Τ.Ε για σκοτεινές δοσοληψίες
  Χαρακτηριστικά τα παρακάτω

  https://correctiv.org/recherchen/wirtschaft/artikel/2017/08/03/panzer-fuer-erdogan-rheinmetall/

  Φαίνεται ότι κάποιοι στην Γερμανία ενοχλούνται από τους περιορισμούς στην εξαγωγή όπλων στην Τουρκία του Ρ.Τ.Ε,και δέν είναι τίποτε προσκοπάκια.
  Το ότι όμως ὁ Ρ.Τ.Ε έχει αλισβερίσια μαζί τους,δείχνει ότι έχει κατανοήσει την αδυναμία του να παρουσιάσει «εθνικό άρμα»,και προστρέχει στην Ράϊνμεταλλ,με το αζημίωτο βεβαίως.

  Απάντηση
  • Gunslinger32

   Δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις του Γκαμπριέλ, που ζητούσε να μην διακοπεί ο διάλογος με την Τουρκία στο θέμα του «ιντσιρλίκχ». Προφανώς δεν έπεσα έξω στην αναφορά μου για τον κινητήρα του νέου μέσου άρματος, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία και με την Μαλαισία.

   Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν, ακόμα και όταν δεν παραμένουν τα ίδια πρόσωπα/αφεντικά, παρά την προσωρινή αναβολή στο θέμα των παραδόσεων των υποβρυχίων για το Ισραήλ, κάποιο συνηθίζουν να ουρλιάζουν πάντα με τους λύκους(στο παρελθόν με τους καφέ και στην προκειμένη περίπτωση της εποχής μας με τους γκρίζο-πράσινους).

   Αν μπορούσε να φτιάξει οποίος θέλει μόνος του άρμα μάχης η μαχητικό αεροσκάφος, θα είχε και η Ελβετία η ο Παύλος Εσκομπαρίδης.

   Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    Δέν είναι μόνο οἱ όποιοι Γκάμπριελ,στην Γερμανία δρούν και άλλοι μηχανισμοί πλήν κομμάτων και εταιρειών,οἱ οποίοι επιδοτούν την Τουρκία,από τράπεζες μέχρι φιλανθρωπικά ιδρύματα «υπεράνω υποψίας»,ακόμη και συνδικάτα.
    Ακόμη,ἡ αγορά αρμάτων παγκοσμίως υποχωρεί,ενώ ὁ πήχυς και το κόστος για τους νέους τύπους που (σε μικρούς πάντως αρθμούς) θα διαδεχθούν τους σημερινούς έχει ανέβει πολύ λόγω και του «Αρμάτα».
    Λογικά,ἡ κάθε Ράϊνμεταλλ θα προσπαθήσει να κάνει τζίρο εξάγοντας ώριμες τεχνολογίες πρίν της μείνουν στο ράφι,ώστε και στην πιάτσα να παραμείνει,και νέες τεχνολογίες να χρηματοδοτήσει.
    Ὁ δέ τριγωνισμός χωρών και εταίρων (όπως Γερμανία-Τουρκία-Μαλαισία/Ινδονησία),είναι ένας κλασικός τρόπος παρακάμψεως περιορισμών,ἤ αποφυγής δημοσιότητος.
    Το Αλτάϋ πάντως αγκομαχάει εδώ και χρόνια,αλλά πέρα από φούμαρα σε εκθέσεις οπλισμού,δέν περπατάει.
    Και ἡ πρεμούρα των Τούρκων να αναβαθμίσουν παλαιούς τύπους όπως τα Μ-60 Α-3,δείχνει ότι το «εθνικό άρμα» των γειτόνων δέν προλαβαίνει να ενταχθεί στο οπλοστάσιο τους σήμερα-αύριο,αλλα με «χρόνους με καιρούς».

    ΥΓ
    ἡ Ελβετία είχε δικά της αεροπλάνα και άρματα,ἤ τουλάχιστον ανέπτυσσε πρωτότυπα,μέχρι που έκρινε ότι δέν συνέφεραν.
    Ὁ δέ Εσκομπαρίδης έλεγχε εταιρείες χωρίς να είναι κἄν μέτοχος.

   • Gunslinger32

    Αν θυμάμαι σωστά κάτι παρόμοιο παίζεται και κάπου στην βόρεια Αφρική(δεν θυμάμαι σε πιο κράτος, αλλά αφορούσε τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα, που θα κατασκευαστούν για λογαριασμό μιας γερμανικής εταιρίας, και θα εξαχθούν σε διάφορες χώρες).

    Οι Γκαμπριέλ παίζουν προφανώς δεν είναι πι μοναδικοί που εμπλέκονται, αλλά αυτοί κλείνουν τα ραντεβού μέσο του υπουργείου οικονομίας(Wirtschaftsministerium).

    Η ιστορία του Άλταϋ , φαίνεται όντως προβληματική εφόσον αντιμετωπίζει και το γνήσιο κορεατικό άρμα αρκετά προβλήματα.
    Πλάκα θα έχει να το βγάλουν πρόωρα στην κυκλοφορία και να μένουν δεκάδες στο πεδίο μάχης για τεχνικούς λόγους, εκεί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος όπως λένε.

    ΥΓ
    Σβήσε την Ελβετία και βάλε μια Πορτογαλία η το Περού στην θέση της. 😉

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Τα τροχοφόρα είναι τα FUCHS και ἡ χώρα είναι ἡ Αλγερία.
    «Σβήσε την Ελβετία και βάλε μια Πορτογαλία η το Περού στην θέση της. 😉»
    Ἄν εξετάσουμε την περίπτωση της Χιλής;
    Παρουσίασαν αξιόλογη δραστηριότητα από το 1980 περίπου,και ένα προϊόν τους,την βόμβα συστάδος CB-250 Κ την κατασκεύασε και ἡ ἑλληνική βιομηχανία ΕΛΒΙΕΜΕΚ.
    Ήταν και κουΐζ στην Προέλαση

    Quiz: Το γνωρίζετε; (60)

   • Gunslinger32

    Ναι αυτή ήταν(η Αλγερία), αλλά επειδή δεν ήμουν σίγουρος και γράφω απο μνήμη δεν ήθελα να γράψω λάθος χώρα(κάτι θυμάμαι για έναν αριθμό γύρο στα 800-1000 οχήματα, για την συγκεκριμένη σύμβαση).

    Ενδιαφέρον και η Ελληνική προσπάθεια με την βόμβα, αλλά είναι βόμβα και για να γίνει αεροσκάφος η άρμα μάχης έχει πολύ δρόμο.😉

    Σήμερα έχουμε προχωρήσει και σε τηλεκατευθυνόμενους στόχους για ασκήσεις με πυραύλους(που παράγει η BSK Defence), αλλά το άρμα είναι κάπως διαφορετικό, αν κρίνω και απο την προσπάθεια με το Κένταυρος η οποία δεν είχε και επιτυχία(για τους διάφορους λόγους που έχουν αναφερθεί), βλέπω αρκετά εμπόδια που συνηθίζουμε να έχουμε σε διάφορα προγράμματα.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Κοίτα,το νόημα δέν είναι ότι όποιος θυμώσει μπορεί να χτίσει άρματα και αεροπλάνα,το νόημα είναι ότι και ἡ Πορτογαλία θα μπορούσε να χτίσει άρματα και αεροπλάνα ἄν είχε «τα φόντα» που είχε π.χ το Ισραήλ (νάτο πάλι,πού το χάνεις,πού το βρίσκεις,όταν μιλάμε για εθνική άμυνα και ασφάλεια,προκύπτει σάν μαϊντανός).

   • Gunslinger32

    Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ ΑΧΕΡΩΝ, ειδικά στο σημείο με τα φόντα.
    Αλίμονο αν μπορούσε όποιος θυμώσει να φτιάξει όπλα και μάλιστα επιθετικά, όπως σε (πολύ) παλαιότερες εποχές που πήγαιναν στο δάσος να βρούν το κατάλληλο δένδρο/ξύλο για να φτιάξουν μια μαγκούρα η ένα δόρυ. Ασφαλώς η πολιτική θέληση, το χρήμα, οι γνώσεις και οι φυσικοί πόροι είναι σημαντικές προϋποθέσεις για την παραγωγή όπλων.
    Προφανώς το Ισραήλ δεν αποφεύγεται εύκολα σε μια συζήτηση για πόλεμους και παραγωγή οπλικών συστημάτων. Αλλά ακόμα και αυτό δεν μπορεί να τα φτιάχνει μόνο του, τα περισσότερα προέρχονται και για τις IDF απο έξω(και εδώ πάλι κάπου εμφανίζονται οι κύριοι με τις γραβάτες απο μια HDW,KMW και αλλά διάφορα W σαν τους μάγους με τα δορά) . 🤔

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: