Από 27 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, η τελική φάση της τακτικής άσκησης άνευ στρατευμάτων «GORDIAN KNOT 2017» του NATO Rapid Deployable Corps-GR (NRDC-GR).

Σκοπός της άσκησης, στην οποία συμμετείχε και προσωπικό από στρατηγεία της δομής διοίκησης και δυνάμεων ΝΑΤΟ, ήταν η αξιολόγηση σε εθνικό επίπεδο του NRDC-GR ως διακλαδικού στρατηγείου (Joint HQ-JHQ), στο πλαίσιο της ετοιμότητας ανάληψης αποστολών σε συμμαχικό επίπεδο, από 1 Ιουλίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2020. Μετά την εθνική αξιολόγηση του NRDC-GR θα ακολουθήσει η αντίστοιχη νατοική, στο πλαίσιο της άσκησης TRIDENT JAGUAR 2018 (TRJR18).

Άσκηση «GORDIAN KNOT 2017»

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, έλαβαν χώρα στο Στρατόπεδο Προκοπίδη, στην περιοχή Ασσήρου Θεσσαλονίκης, οι δραστηριότητες της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day) της άσκησης, στις οποίες παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ο Επιτελάρχης ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι συμμαχικών διοικήσεων, και οι Ακόλουθοι Άμυνας Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και ο Αεροπορικός Ακόλουθος ΗΠΑ.

Άσκηση «GORDIAN KNOT 2017»Άσκηση «GORDIAN KNOT 2017»Άσκηση «GORDIAN KNOT 2017»Άσκηση «GORDIAN KNOT 2017»Άσκηση «GORDIAN KNOT 2017»Άσκηση «GORDIAN KNOT 2017»Άσκηση «GORDIAN KNOT 2017»Άσκηση «GORDIAN KNOT 2017»Άσκηση «GORDIAN KNOT 2017»

One Response

  1. EVRIPIDES

    Το σκηνικό υλικό είναι κορυφαίο!!!!. Καμία σχέση με τις Μ71 όλων των κατηγοριών…»Οτι πληρώνεις παίρνεις»!

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: