Ένα νέο εξελιγμένο αντιαεροπορικό σύστημα S-300V4 παραλήφθηκε από το προσωπικό αντιαεροπορικής μονάδας της Ανατολικής Στρατιωτική Περιφέρεια που εδρεύει στην Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια (Евре́йская автоно́мная о́бласть) στην ρωσική Άπω Ανατολή, όπως μετέδωσε την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, το γραφείο τύπου της Περιφέρειας.

“Το σύστημα αυτό, παραλήφθηκε για να εισέλθει, για πρώτη φορά, σε υπηρεσία με το προσωπικό αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας”, γράφει το δελτίο τύπου.

Οι πυροβολητές αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας εκπαιδεύτηκαν στον χειρισμό του νέου συστήματος στο πεδίο ασκήσεων Καπούστιν Γιαρ στην νότια περιφέρεια Αστραχάν, το γραφείο τύπου ενημέρωσε.

Το S-300V4 είναι ένα εξελιγμένο υψηλής κινητικότητας αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα σχεδιασμένο για την προστασία ζωτικών στρατιωτικών και διοικητικών εγκαταστάσεων αλλα και συγκεντρώσεις δυνάμεων από τις προσβολές βαλλιστικών και αεροπορικών επιθετικών όπλων. Είναι η τέταρτη γενιά του αναβαθμισμένου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος πεδίου μάχης S-300V.

S-300V4 | Πηγή: Υπουργείο άμυνας Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το tass.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: