Το πιο σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος Typhoon παραδόθηκε στην Βασιλική Αεροπορία (RAF).

Το αεριωθούμενο παραδόθηκε από την εταιρεία BAE Systems ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την παράδοση των ικανοτήτων που απαιτούνται ώστε να διασφαλιστεί ότι το Typhoon παραμένει η επιχειρησιακά αποτελεσματική ραχοκοκκαλιά της αεροπορικής ισχύος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας στο Ουόρτον, στο Λανκασάιρ, ετοιμάζονται για να ξεκινήσουν την συναρμολόγηση των αεροσκαφών Typhoon της καταρινής Αεροπορίας, με το πρώτο αεριωθούμενο να αναμένεται να παραδοθεί το 2022.

Η παράδοση του τελευταίου αεροπλάνου ολοκληρώνει την παραγγελία της RAF, η οποία χρησιμοποιεί το αεροσκάφος στην Quick Reaction Alert και τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Μια τελετή έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις τελικής συναρμολόγησης της BAE Systems στο Ουόρτον ώστε να εορταστεί το ορόσημο παράδοσης του τελευταίου μαχητικού αεροσκάφους.

Ο Αντι Φλίν, διευθυντής ικανότητας Typhoon στην BAE Systems Air, δήλωσε: “Αυτή η εκδήλωση σηματοδοτεί ένα ακόμη μεγάλο ορόσημο στην συνεργασία μας με το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα συνεχίσει να μας έχει μαζί στις εργασίες επένδυσης εξέλιξης του Typhoon ώστε να γίνει ο απολυτός ρυθμιστής του πεδίου μάχης.

“Το Typhonn σχεδιάστηκε για να εξελίσσεται διαρκώς και το ανεκμετάλλευτο δυναμικό του εξακολουθεί να αξιοποιείται με νέες επενδύσεις στο ραντάρ, τις επικοινωνίες, την διαχείριση δεδομένων, τα όπλα και την συνδεσιμότητα ενισχύοντας περαιτέρω τον ρόλο του στην πρώτη γραμμή της προστασίας των ουρανών πάνω απο το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Με την παραγωγή για το Κατάρ να εντείνεται και το Typhoon να προσελκύει το ενδιαφέρον σε αριθμό διεθνών εκστρατειών, έχει εισέλθει στο επόμενο στάδιο του τεχνολογικού ταξιδιού το οποίο το κάνει βιώσιμο για τις δεκαετίες που θα έρθουν.

“Σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα είναι η πλατφόρμα η οποία θα εξελίξει και θα διαθέτει τεχνολογίες οι οποίες θα γίνουν το επίκεντρο σε ένα μελλοντικό σύστημα αεροπορικών επιχειρήσεων, καθιστώντας την τον ιδανικό διαλειτουργικό εταίρο για να πετάξει δίπλα στο μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος (FCAS).

Ο Ταξίαρχος της RAF Πωλ Λοϊντ, επικεφαλής της ομάδας Fast Air Support του οργανισμού Αμυντικού Εξοπλισμού και Υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: “Πρέπει να δοθούν τα εύσημα για την συνεχιζόμενη αφοσίωση και σκληρή δουλεία που απαιτήθηκε ώστε να επιτευχθεί αυτό το σημαντικό ορόσημο στο πρόγραμμα του Typhoon”.

Αρέσει σε %d bloggers: