Οι αρματιστές Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας που εδρεύει στην Τσετσενία ξεκίνησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο πεδίο ασκήσεων Gvardeyets, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι αρματιστές ασκούνται σε συνεργασία με ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα (UAV). “Τα πληρώματα αρμάτων T-72B3 εκτελούν πυρά με πυροβόλα και μεγάλου διαμετρήματος αντιαεροπορικά πολυβόλα εναντίον αιφνιδίως εμφανιζόμενων/καλυπτόμενων και κινούμενων στόχων που προσομοιώνουν ένα κινούμενο άρμα μάχης, έναν εκτοξευτή αντιαρματικών βομβίδων και ένα πυροβόλο άνευ οπισθοδρομήσεως σε αποστάσεις που κυμαίνονται από 300 ως 2000 μέτρα”, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Οι οδηγοί εξασκούνται στον χειρισμό των αρμάτων και την αντιμετώπιση των φυσικών κωλυμάτων, των αντιαρματικών τάφρων και των εμποδίων. Η εκπαίδευση με πραγματικά πυρά είναι η πρώτη άσκηση στην υφιστάμενη χειμερινή εκπαίδευση. Περιλαμβάνει περίπου 100 στρατιώτες και περισσότερα από 20 στρατιωτικά οχήματα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: