Η Ukroboronprom, η κρατική ουκρανική διεύθυνση αμυντικών εξοπλισμών ολοκλήρωσε την παράδοση των αυτοκινούμενων συστημάτων όλμων 120 χλστ BARS-8MMK στον ουκρανικό Στρατό ο οποίος εκτελεσε τις πρώτες δοκιμαστικές βολές. Το BARS-8MMK είναι ένα νέο σύστημα αυτοκινούμενου όλμου που χρησιμοποιεί το αμάξωμα του 4Χ4 τεθωρακισμένου οχήματος BARS-8.

Το BARS-8MMK διαθέτει έναν όλμο 120 χλστ ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί αυτόματα στο πίσω μέρος του οχήματος για να εκτελέσει επιχειρήσεις πυρών υποστήριξης. Χρειάζεται μόλις 30 δευτερόλεπτα για να θέσει το εν λόγω σύστημα σε κατάσταση βολής, και το όχημα μπορεί να αποχωρήσει από την θέση βολής σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.

Το BARS-8MMK διαθέτει πλήρωμα τριών και μπορεί να μεταφέρει έως 60 βλήματα όλμου. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα ενσωματωμένο Σύστημα Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το εξωτερικό της καμπίνας πληρώματος ή από ένα μέλος του στοιχείου εξωτερικά του οχήματος. Έχει μέγιστο βεληνεκές βολής 8000 μέτρων και ρυθμό βολής 12 βλημάτων το λεπτό.

Το BARS-8 είναι ενα τετρακίνητο (4Χ4) όχημα που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται απο την ουκρανική εταιρεία Bogdan. Το όχημα είναι κατασκευασμένο πάνω στο τροχοφόρο 4Χ4 αμάξωμα του φορτηγού pick-up Dodge Ram. Έχει μεικτό βάρος 10000 κιλών και ικανότητα ωφέλιμου φορτίου 2000 κιλών.

Το BARS-8 προσφέρει προστασία απο πυρά μικρών όλων και θραύσματα βλημάτων πυροβολικού ως το επίπεδο 2 της νατοϊκής συμφωνίας τυποποίησης (STANAG) υπ’αριθμόν 4569. Το όχημα ωθείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα Cummins V8 των 6,7 λίτρων που αποδίδει 350 ίππους συζευγμένο με ενα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ή χειροκίνητο σύστημα ταχυτήτων.

Το BARS-8 μπορεί να κινηθεί με ανωτάτη ταχύτητα 120 χλμ/ώρα επί ασφαλτόδρομου και μπορεί να διέλθει υδάτινο κώλυμα 0,76 εκατ., μπορεί να ανέβει μετωπική κλίση 60% και να διέλθει εδάφη με πλευρική κλίση που κυμαίνεται από 20% εως 48%.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: