Στρατιώτες της 6ης Επιλαρχίας, του 1ου Συντάγματος Ιππικού (6-1 CAV), της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης (ABCT), της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) παρέλαβαν την 21η Αυγούστου τα πρώτα κύρια άρματα μάχης M1A2 SEP V2 Abrams. Δεκατέσσερα άρματα παραλήφθηκαν στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της 1ης ABCT την 20η Ιουνίου από μια Ταξιαρχία Stryker στην δέκατη έκτη ABCT.

Η Ταξιαρχία “Ready First” επιλέχθηκε σύμφωνα με την ανάλυση στρατιωτικών αξίων (MVA) του Φόρτ Μπλίς όπου παρουσίασε αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα σε πτυχές όπως οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, η έκταση για ασκήσεις, οι εγκαταστάσεις ανάπτυξης και η ποιότητα ζωής των Στρατιωτών και των οικογενειών τους.

Τώρα η Μεραρχία θα αποτελείται από τρεις Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες Ομάδων Μάχης (ABCT) και πληροί την πρόθεση του Στρατού των ΗΠΑ να διαθέτει μια πιο καταστρεπτική και ικανή δύναμη και σε καλύτερη θέση για να νικήσει τους μελλοντικούς ισότιμους αντιπάλους. “Τώρα διαθέτουμε την δυνατότητα να προσβάλουμε αποφασιστικά τους εχθρούς μας οποτεδήποτε οι προφυλακές μας έρθουν σε επαφή μαζί τους”, δήλωσε ο Υπίλαρχος Ντάνιελ Σεράνο, Αξιωματικός Σύμβουλος Προσωπικού της 6-1 CAV. “Αυτό παρέχει στην Επιλαρχια μεγαλύτερη ισχύ πυρός σε αντίθεση με (πριν) τα Stryker”.

Ολόκληρη η διαδικασία εκπαίδευσης και αξιολόγησης θα είναι υπό την επίβλεψη της Ομάδας Χειριστών Abrams Εκπαίδευση Νέου Εξοπλισμού (OPNET) της Διοίκησης Αυτοκίνησης και Οπλισμού Οχημάτων Μάχης (TACOM) του Στρατού ΗΠΑ. Η διαδικασία θα παρέχει στους αρματιστές θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση πριν τις δοκιμασίες με τα άρματα σε πεδίο βολών κατά τη διάρκεια άσκησης πραγματικών πυρών αυτό το έτος. “Κάθε άρμα θα διαθέτει πάνω του έναν εκπαιδευτή OPNET και θα τους εκπαιδεύσουν (τους Στρατιώτες)”, δήλωσε ο Ντέιβιντ ΜακΛελαντ, ένας εκπαιδευτής OPNET. “Θα διδαχθούν τον σωστό τρόπο εκτέλεσης των ελέγχων ασφαλείας στους σταθμούς των Οδηγού, Αρχηγού, Γεμιστή και Πυροβολητή. Και μετα θα τους προετοιμάσουμε για την τεχνική της βολής”.

Η Ταξιαρχία Ready First αναμένει επίσης να παραλάβει οχήματα μάχης Bradley, συστήματα πυροβολικού Paladin και οχήματα JLTV στο πλαίσιο της μετατροπής εντός του τρέχοντος έτους.

Απόδοση/Μετάφραση απο  το dvidshub.net για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: