Η Eurospike υπέγραψε, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πολυετή σύμβαση-πλαίσιο για την παροχή πυραύλων SPIKE και εκτοξευτών στον γερμανικό Στρατό.

Η σύμβαση υπογράφτηκε απο τους εκπρόσωπους της Eurospike και της γερμανικής υπηρεσίας αμυντικών προμηθειών (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr – BAAINBw) σε μια τελετή στο Κόμπλεντζ στην Γερμανία. Η Eurospike είναι η ευρωπαϊκή κοινοπραξία ανάμεσα στην ισραηλινή Rafael Advanced Defence Systems και τις γερμανικές Diehl Defence και Rheinmetall Defence που σχηματίστηκε για τη διάθεση των πυραύλων SPIKE της Rafael στην Ευρώπη.

Η πρώτη παραγγελία θα παρέχει 1500 πυραύλους SPIKE και εκατοντάδες νέες ενσωματωμένες μονάδες έλεγχου εκτόξευσης φορητών εκτοξευτών πυραύλων της Rafael στον γερμανικό Στρατό.

Ήδη ο γερμανικός Στρατός χρησιμοποιεί τόσο τον φορητό εκτοξευτή SPIKE όπως επίσης και το εποχούμενο εκτοξευτή επι των οχημάτων Puma, Marder και Wiesel του γερμανικού Στρατού. Ο φορητός πύραυλος σε υπηρεσία με τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις (Bundeswehr) ονομάστηκε ως Ελαφρύ Σύστημα Αντιαρματικού Πυραύλου Πολλαπλών Δυνατοτήτων (Mehrrollenfähige Leichte Lenkflugkörpersystem – MELLS).

Ο SPIKE είναι μια οικογένεια αιχμής ηλεκτροπτικών πυραύλων ακριβείας, πολλαπλών-αποστάσεων, πολλαπλών πλατφορμών, πολλαπλών αποστολών με ικανότητες “βάλλω-και-ξεχνώ” (fire-and-forget), όπως επίσης και “βάλλω, παρατηρώ και επικαιροποιώ” που επιτρέπει την προσβολή κρυμμένων στόχων.

Η Γερμανία είναι ένας από τους 19 χρήστες SPIKE στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30000 πύραυλοι έχουν παραδοθεί σε διεθνείς πελάτες με περισσότερους απο 5500 SPIKE να έχουν εκτοξευτεί στην εκπαίδευση και στις μάχες.

Αρέσει σε %d bloggers: