Το διακλαδικό μαχητικό αεροσκάφος F-35 δεν θα ολοκληρώσει την ήδη καθυστερημένη επίσημη φάση επιχειρησιακών δοκιμών αυτό το φθινόπωρο λόγω καθυστέρησης στην διαδικασία δοκιμής, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο πρόγραμμα.

Καθώς η αρχική επιχειρησιακή δοκιμή και αξιολόγηση (IOT&E) του F-35 έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος καλοκαιριού, πηγή που γνωρίζει την εξέλιξη του δήλωσε ότι η δοκιμή εξακολουθεί να είναι ατελής λόγω μιας ημιτελής φάσης γνωστή ως Joint Simulation Enviroment (JSE).

Σύμφωνα με έκθεση 2015 του Director, Operational Test & Evaluation (DOT&E), τα χαρακτηριστικά του έργου εξομοίωσης JSE όπως ο καιρός, η γεωγραφία και το βεληνεκές, επιτρέπουν στους πιλότους δοκιμών να αποδείξουν τις “πλήρεις δυνατότητες του αεροσκάφους εναντίον του πλήρους φάσματος των απαιτούμενων απειλών και σεναρίων”.

To γραφείο διακλαδικού προγράμματος (JPO), σε συντονισμό με το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι η δοκιμαστική φάση του JSE είναι υπό επεξεργασία, αλλά δεν μπόρεσε να παρέχει το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της.

“Αυτή η τελική φάση της IOT&E θα προκύψει όταν το JSE θα είναι έτοιμο για να ολοκληρώσει επαρκώς τις δοκιμές,” δήλωσε ο Αντισμήναρχος Μάικ Άντριους, εκπρόσωπος τύπου της Αεροπορίας σε ανακοίνωση την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019. “Το JSE είναι αναγκαίο για την ικανοποιητική εκτέλεση της IOT&E F-35 εναντίον των σύγχρονων εχθρικών αεροσκαφών και τις πυκνές επίγειες απειλές στα ρεαλιστικά σενάρια”.

Το JPO και ο κατασκευαστής του F-35 Lockheed Martin ανακοίνωσαν την 6η Δεκεμβρίου ότι και οι τρεις εκδόσεις του F-35 που ανήκουν στην Αεροπορία, το Ναυτικό και το Σώμα Πεζοναυτών θα εκτελέσουν δοκιμές πεδίου “για τον προσδιορισμό της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και της λειτουργικής καταλληλότητας των οπλικών συστημάτων για τις πολεμικές επιχειρήσεις”.

Αρχικά, η IOT&E είχε καθοριστεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2018.

Η IOT&E ανοίγει τον δρόμο για την μαζική παραγωγή του Lightning II παρά το γεγονός ότι τρεις κλάδοι των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν πραγματοποιήσει το πολεμικό τους ντεμπούτο. Το υπουργείο άμυνας θα είναι η αρχή που θα υπογράψει την απόφαση, μετακινώντας το πρόγραμμα έξω από το βασικό στάδιο της χαμηλού ρυθμού αρχικής παραγωγής (LRIP).

Η εκπρόσωπος τύπου του JPO Μπράντι Σιφ είπε το JSE βρίσκεται στην φάση της ενσωμάτωσης του μοντέλου της Lockheed “F-35 In-A-Box” (FIAB), το οποίο είναι η εξομοίωση των συστημάτων αισθητήρων του F-35 και η συνολική ενσωμάτωση του αεροσκάφους”. Το FIAB είναι η προσομοίωση του αεροσκάφους που το συνδέει στο περιβάλλον JSE.

“Η ενσωμάτωση αυτή και οι σχετικές δραστηριότητες πιστοποίησης παρουσιάζουν υστέρηση σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις και καθυστερούν την είσοδο της IOT&E στο JSE”, δήλωσε η Σιφ.

Αρχικά, για την εν λόγω δοκιμή, η Lockheed Martin πρότεινε το πρόγραμμα Εικονικής Εξομοίωσης (Virtual Simulator). Όμως το 2015, αντ’ αυτού η κυβέρνηση επέλεξε να μεταβιβάσει τις εργασίες -οι οποίες έπρεπε να γίνουν στο JSE- στην Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού (NAVAIR) στον αεροπορικό σταθμό ναυτικού Πατουξεντ Ριβερ, στο Μέριλαντ.

Το Πεντάγωνο εξετάζει άλλα πιθανά περιβάλλοντα JSE σε τοποθεσίες όπως η αεροπορική βάση Εντουάρντς, Καλιφόρνια, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου της Αεροπορίας. Ένα άλλο θα μπορούσε να στεγαστεί στην αεροπορική βάση Νέλις στην Νεβάδα, έγραφε το δελτίο τύπου.

“Το DOT&E δεν έχει πληροφορίες για κάποιο άλλο βιώσιμο υποκατάστατο του JSE που θα είναι έτοιμο πιο νωρίς”, δήλωσε ο Άντριους.

“Οποιο άλλο υποκατάστατο εξομοίωσης θα απαιτούσε υψηλής πιστότητας F-35, όπλα, απειλές και άλλα μοντέλα περιβάλλοντος που θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει τα αντιπροσωπευτικά επιχειρησιακά σενάρια και τα δεδομένα που απαιτούνται ώστε να ολοκληρωθεί η IOT&E”, δήλωσε.

Παρά την καθυστέρηση των δοκιμών, η παραγωγή συνεχίζεται, σύμφωνα με την Lockheed.

“Εχουμε υλοποιήσει όλες τις απαιτήσεις για το λογισμικό που θα ενσωματωθεί με το JSE της NAVAIR και παρέχουμε την πλήρη υποστήριξη μας για να διασφαλιστεί η επιτυχημένη ολοκλήρωση και δοκιμή του όσο το δυνατόν νωρίτερα”, δήλωσε ο Μαικ Φρίντμαν, ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας. “Η παραγωγή του F-35 αυξάνεται συνεχώς”.

“Μέχρι σήμερα έχουμε παραδώσει περισσότερα από 425 αεροσκάφη, διπλασιάσαμε την παράγωγη απο το 2016, πετύχαμε τους ετήσιους στόχους παράδοσης επι δύο συναπτά έτη και συνεχίζουμε να αυξάνουμε τους ρυθμούς παραγωγής, βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητα και χρόνο με τον χρόνο μειώνουμε το κόστος”, δήλωσε. “Είμαστε βέβαιοι οτι η επιχείρηση είναι προετοιμασμένη για την μαζική παράγωγη και έτοιμη να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των αυξανόμενων πελατών μας”.

 

Oriana Pawlyk

Απόδοση/Μετάφραση απο το Military.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: