Οι υπουργοί άμυνας των Κροατίας, Ουγγαρίας, Σλοβακίας και Σλοβενίας υπέγραψαν την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, μνημόνιο συνεννόησης (MoU) για την ίδρυση της Περιφερειακής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (R-SOCC).

Υπο την διοίκηση της Ουγγαρίας, η εν λόγω πολυεθνική διοίκηση θα αυξήσει τις δυνατότητες αυτών των τεσσάρων χωρών στην αποτελεσματική ανάπτυξη των Ειδικών Δυνάμεων τους.

Η R-SOCC έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) τον Ιανουάριο 2021 και αναμένεται να είναι πλήρως επιχειρησιακή μέχρι τον Δεκέμβριο 2024. Η Διοίκηση θα παρέχει σε κάθε χώρα την ικανότητα να χρησιμοποιήσει ξεχωριστά τις δίκες της συνεισφορές καθώς θα επωφελείται από την ενοποιημένη δομή του R-SOCC από την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί για αποστολές.

Φωτογραφία αρχείου | Σλοβενία

Κατά την τελετή υπογραφής, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO, Μιρτσέα Γκεοάν, τόνισε την σημασία αυτής της πρωτοβουλίας. “Καθώς οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων αποτελούν ένα ιδιαίτερα ευέλικτο εργαλείο στις σύγχρονες συγκρούσεις, αυτή η τελετή υπογραφής κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά προς την ενίσχυση των Ειδικών Δυνάμεων της περιοχής και την αύξηση της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας εντός της Συμμαχίας”, δήλωσε.

Αρέσει σε %d bloggers: