Ο γερμανικός Στρατός παρέλαβε, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, το πρώτο από τα εφτά ελικόπτερα Airbus Helicopters H145 LUH SAR.

Το ελαφρύ ελικόπτερο γενικής χρήσης (LUH) H145, ένα από μια παρτίδα που παραγγέλθηκε στα τέλη του 2018, παραδόθηκε μερικούς μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα στα μέσα 2020. Τα υπόλοιπα έξι θα παραδοθούν μέχρι τις αρχές του 2021.

Τα νέα ελικόπτερα θα επιτρέψουν στις γερμανικές ομοσπονδιακές Ένοπλες Δυνάμεις (Bundeswehr) να ξεκινήσουν τη διαδικασία αντικατάστασης των παλιών ελικοπτέρων Bell UH-1D Huey στον εγχώριο ρόλο της ερευνάς και διάσωσης (SAR).

Θα εδρεύουν στην υφιστάμενη βάση της δύναμης UH-1D SAR στο Niederstetten, όπως επίσης και στο Holzdorf και το Nörvenich. Η Airbus Helicopters θα είναι υπεύθυνη για την υλικοτεχνική υποστήριξη, τις επισκευές και την προληπτική συντήρηση των ελικοπτέρων.

Τα ελικόπτερα H145 SAR είναι εξοπλισμένα με κάμερες υψηλής απόδοσης, προβολείς, συστήματα φάρου εντοπισμού έκτακτης ανάγκης, μια ολοκληρωμένη σουίτα ιατρικού εξοπλισμού και βαρούλκα διάσωσης και γάντζους φορτίου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους κάδους κατάσβεσης πυρκαγιών.

Γερμανικό UH-1D SAR

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: