Ρωσικές αμυντικές βιομηχανίες σκοπεύουν να υπογράψουν μια μεγάλη συμφωνία με τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις για να τις προμηθεύσουν με το κύριο άρμα μάχης T-90MS.

Έτσι αναφέρει η ιστοσελίδα www.menadefense.net η οποία επικαλείται ρωσική πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να αποκτήσουν νέας παραγωγής κύρια άρματα μάχης T-90MS. Ο Αιγυπτιακός στρατός μπορεί να παραγγείλει 400 με 500 νέα T-90MS περιλαμβανομένου και αριθμού συλλογών της Uralvagonzavod για τοπική συναρμολόγηση.

Η Ρωσία επίσης υπέγραψε μεγάλο συμβόλαιο για την παράδοση αρμάτων Τ-90 σε χώρα της Μέσης Ανατολής, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, όπως αναμενόταν, αρκετές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής. Τον Δεκέμβριο ένα σημαντικό σμυβόλαιο υπεγράφη με μία χώρα της Μέσης Ανατολής. Υπάρχουν σχέδια για να υπογραφεί άλλο ένα σύντομα» είπε στην έκθεση IDEX 2017 ο Manturov.

Το T-90MS είναι η τελευταία έκδοση του ρωσικού άρματος μάχης T-90. Αποκαλείται “Tagil” ή “Proryv”. Ενσωματώνει μια σειρά βελτιώσεων που του χαρίζουν καλύτερες επιχειρησιακές ικανότητες από το αρχικό T-90. Το άρμα αυτό αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2011. Έχει ήδη προταθεί σε αρκετούς εξαγωγικούς πελάτες.

Απόδοση από το Defence-blog.com

Αρέσει σε %d bloggers: