Ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-160. (Tupolev)

Ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-160. (Tupolev)

H Ρωσική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε σήμερα, 19 Δεκεμβρίου, τα πρώτα δείγματα ενος αριθμού εκσυγχρονισμένων στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160M και Tu-95MS μετά από εργασία εκσυγχρονισμού που πραγματοποίησε η αεροπορική βιομηχανία Tupolev.

Οι εργασίες ενίσχυσης στο υπερηχητικό Tu-160 περιλαμβάνουν «μερική αντικατάσταση» των ηλεκτρονικών πτήσης και οπλικών συστημάτων δήλωσε η Tupolev. Η πρώτη πτήση του αρχικού δείγματος πραγματοποιήθηκε την 16η Νοεμβρίου.

Η δεύτερη φάση εκσυγχρονισμού, συμφωνά με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS πρόκειται να ξεκινήσει το 2016 με την προσθήκη των αναβαθμισμένων κινητήρων NK-32 Kuznetsov.

Συμφωνά με τη βάση δεδομένων MiliCAS του flightglobal.com, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει ενεργό οπλοστάσιο 13 βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας. Το ITAR-TASS αναφέρει πως περίπου 12 αεροσκάφη θα φτάσουν στο αναβαθμισμένο πρότυπο εκσυγχρονισμού.

Εν τω μεταξύ, η Πολεμική Αεροπορία έχει επίσης παραλάβει έναν αδιευκρίνιστο αριθμό εκσυγχρονισμένων ελικοφόρων αεροσκαφών Tu-95MS.
Οι βελτιώσεις έχουν περιοριστεί στα ηλεκτρονικά όπλα και συστήματα σκόπευσης του βομβαρδιστικού.

Η Tupolev λεει πως μία επιπρόσθετη παράδοση θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους, με 20 επιπλέον αεροσκάφη να εκσυγχρονίζονται στο χρονοδιάγραμμα 2015-16.

Η βάση δεδομένων MiliCAS καταγράφει συνολικά 58 βομβαρδιστικά Tu-95 τα οποία είναι στη ρωσική υπηρεσία.

Απόδοση από το flightglobal.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: