Οι λευκορωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να υιοθετήσουν έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς για το νέο σύστημα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (ΠΕΠ) V-300-M Polonez, όπως δήλωσε στο Jane’s πηγή προερχόμενη από τη λευκορωσική αμυντική βιομηχανία.

“Η εξέλιξη του πυραύλου με μεγαλύτερο βεληνεκές για το αναβαθμισμένο σύστημα V-300 Polonez-M πλησιάζει στην ολοκλήρωση της, με τον Στρατό να σχεδιάζει να υιοθετήσει τον πύραυλο στο αναβαθμισμένο σύστημα ΠΕΠ αργότερα αυτό το έτος,” δήλωσε η πηγή.

Σε σύγκριση με το βασικό V-200 Polonez, το εκσυγχρονισμένο σύστημα V-300 Polonez διαθέτει αύξηση του βεληνεκούς στα 300 χιλιόμετρα και μεγαλύτερο ποσοστό συγκροτημάτων λευκορωσικής κατασκευής. Ο αναβαθμισμένος πύραυλος θα δεχθεί την ανθεκτική στις παρεμβολές μονάδα NB1600 με συνδυασμένη καθοδήγηση GPS/GLONASS/inertial που αναπτύχθηκε απο το Precision Electro-Mechanics Plant (ZTEM) στο Μινσκ.

Dmitry Fediushko

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: