Ο υπουργός άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), Μαρκ Έσπερ, και ο υπουργός άμυνας της Τσεχικής Δημοκρατίας, Λουμπομίρ Μέτναρ, υπέγραψαν επιστολή προσφοράς και αποδοχής οριστικοποιώντας έτσι την στρατιωτική πώληση εξωτερικού (FMS) ελικοπτέρων H-1 της εταιρείας Bell Textron στην τσεχική Αεροπορία.

“Εχουμε το προνόμιο να υποστηρίζουμε τον τσεχικό λαό και επικροτούμε το υπουργείο άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τσεχικής Δημοκρατίας για την επιλογή των ελικοπτέρων AH-1Z και UH-1Y”. Δήλωσε ο Βίνς Τομπίν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος των Στρατιωτικών Πωλήσεων της Bell.

O συνδυασμένος στόλος H-1 διαθέτει 85 τοις εκατό ομοιομορφία στον εξοπλισμό, μειώνοντας το κόστος της επιμελητείας, της συντήρησης και της εκπαίδευσης των ελικοπτέρων AH-1Z και UH-1Y καθώς προσφέρει έναν φονικό συνδυασμό με τα ενσωματωμένα οπλικά συστήματα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επίγειων, εναέριων και ναυτικών στόχων. Το AH-1Z είναι το μοναδικό εν παραγωγή ελικόπτερο που είναι εξοπλισμένο με τον AIM-9 Sidewinder παρέχοντας τις πιο εξελιγμένες μαχητικές ικανότητες αέρος-αέρος.

“Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στην Τσεχική Δημοκρατία να ολοκληρώσει ένα ευρύ πακέτο αποστολών, από την ανθρωπιστική βοήθεια και την αντιμετώπιση καταστροφών στην εγγύς αεροπορική υποστήριξη και τις επιχειρήσεις αερος-αέρος”, δήλωσε ο Τζοέλ Μπέστ, διευθυντής Στρατιωτικών Πωλήσεων και Στρατηγικής, Ευρώπης. “Οι εξελιγμένες ικανότητες του προγράμματος H-1 βοηθούν να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία των υιών και θυγατέρων της Τσεχίας για τα επόμενα χρόνια”.

Η απόκτηση των τεσσάρων AH-1Z και των οχτώ UH-1Y στρατιωτικών ελικοπτέρων αντιπροσωπεύει την πρώτη FMS συνδυασμένου στόλου H-1. Η εταιρεία Bell αναμένει οτι η παράδοση του πρώτου ελικοπτέρου H-1 στην Τσεχική Δημοκρατία θα αρχίσει το 2023 και την ολοκλήρωση των παραδόσεων το 2024.

Πηγή: textron.com

Αρέσει σε %d bloggers: