Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της, IMI Systems, επιλέχθηκε να παραδώσει βλήματα 120 χλστ για τα κύρια άρματα μάχης (MBT) Leopard 2 του φινλανδικού Στρατού.

Σύμφωνα με την σύμβαση, η IMI Systems θα παρέχει στον φινλανδικό Στρατό βλήματα υψηλής εκρηκτικότητας πολλαπλών χρήσεων M339 και μονάδες ρύθμισης στοιχείων. Η εταιρεία επιλέχθηκε απο το φινλανδικό υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) κατόπιν διαγωνισμού από τις φινλανδικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ).

Κατάλληλο για τα νατοϊκά MBT λειόκαννου πυροβόλου 120 χλστ, το M339 είναι ένα υψηλής ακρίβειας, πολλαπλών χρήσεων βλήμα 120 χλστ που συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των νατοϊκών συμφωνιών τυποποίησης (STANAG). Οι φινλανδικές ΕΔ επέλεξαν το M339 για να βελτιώσουν την ισχύ πυρός και την ικανότητα των αρμάτων μάχης τους στην προσβολή στόχων διαφορετικών τύπων.

Ο Γιεχούντα (Ούντι) Βερέντ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του χερσαίου τμήματος της Elbit Systems, δήλωσε: “Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα τις σκληρής δοκιμασίας των φινλανδικών ΕΔ και η επιλογή από το φινλανδικό Υπ.Αμ. υπογραμμίζουν την αυξανόμενη αναγνώριση, από τους Δυτικούς Στρατούς, της ποιότητας του χαρτοφυλακίου των πυρομαχικών μας”.

Αρέσει σε %d bloggers: