Το ισραηλινό υπουργείο άμυνας υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Israel Shipyards για την σχεδίαση των νέων πολεμικών πλοίων κλάσης Reshef του Ναυτικού.

Τα νέα πλοία θα αντικαταστήσουν τις πυραυλακάτους κλάσης Sa’ar 4.5 του Ναυτικού και θα βασίζονται πάνω στο σχέδιο της κορβέτας S-72 των ναυπηγείων Israel Shipyards. Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα οπλικά συστήματα πάνω στα νέα πλοία θα είναι ισραηλινής προέλευσης.

Η σχεδίαση Sa’ar S-72 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το ναυπηγείο στην διεθνή ναυτική αμυντική έκθεση (IMDEX) Ασίας στην Σιγκαπούρη τον Μάιο 2013. Η σχεδίαση έχει μήκος 72 μέτρων, πλάτος 10,25 μ. και εκτοπίζει περίπου 800 τόνους.

Τα πλοία κλάσης Rechef θα “ενισχύσουν τις ικανότητες του ισραηλινού Ναυτικού στα μελλοντικά πεδία μαχών και θα συνεισφέρουν στην προστασία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) του Ισραήλ όπως επίσης και στις παράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου και αερίου εντός των χωρικών υδάτων του Ισραήλ”, ανακοίνωσε η εταιρεία.

SA’AR S – 72

“Είμαστε υπερήφανοι που προσκληθήκαμε από το ισραηλινό Ναυτικό και το υπουργείου άμυνας για να συνεργαστούμε στην εξέλιξη του μελλοντικού πλοίου του Ναυτικού και όπως πάντα θα αφοσιωθούμε για να παρέχουμε τη βέλτιστη απάντηση στις ανάγκες του Ναυτικού”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός των Israel Shipyards, Ειταν Ζούκερ.

Τα πλοία κλάσης Reshef θα ωθούνται από δύο πετρελαιοκινητήρες MTU 16V1163M94 V16 που ο καθένας αποδίδει 5920kW (7939 ίππους). Θα έχουν μεγίστη ταχύτητα περίπου 30 κόμβων και αυτονομία 5500 ναυτικών μιλίων με πλεύση ταχύτητας 12 κόμβων.

Τα πλοία θα εξοπλιστούν με το πολλαπλών αποστολών ναυτικό ραντάρ IAI-Elta ELM-2258 Advanced Lightweight Phased Array (ALPHA) και θα είναι οπλισμένα με το ναυτικό πυροβόλο Otobreda των 76 χλστ, οχτώ αντιπλοικούς πυραύλους RGM-84 Harpoon ή Gabriel, 16 πυραύλους επιφανείας-αέρος Barak 8 και έξι τορπιλοσωλήνες Mark 32 για τορπίλες Mark 46.

Θα διαθέτουν κατάστρωμα ελικοπτέρου ικανό να φιλοξενήσει ένα ελικόπτερο μεσαίου μεγέθους.

Αρέσει σε %d bloggers: