Η ιαπωνική εταιρεία Kawasaki Heavy Industries (KHI) καθέλκυσε το δεύτερο επιθετικό υποβρύχιο πετρελαίου/ηλεκτρισμού (SSK) κλάσης Sōryū για την ιαπωνική Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας (JMSDF) εξοπλισμένο με ηλεκτρικούς συσσωρευτές (μπαταρίες) ιόντων λιθίου.

Το μήκους 84 μέτρων πλοίο, το οποίο ονομάστηκε Toryu – とうりゅう (με αριθμό SS 512), εισήλθε στην θάλασσα την 6η Νοεμβρίου σε μια τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της KHI στο Κόμπε.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι SUN TV, στην τελετή παρευρέθηκαν 380 άτομα συμπεριλαμβανόμενων των υπαλλήλων του υπουργείου άμυνας και της εταιρείας Kawasaki Heavy Industries. Ο Χιρόσι Γαμαμούρα, Αρχηγός Επιτελείου υπουργείου άμυνας, έκοψε την κορδέλα και έδωσε εντολή να ξεκινήσει η καθέλκυση, και το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Το JS Toryu είναι το 12 και τελευταίο υποβρύχιο κλάσης Soryu που κατασκευάζεται για την JMSDF (το έκτο της Kawasaki Heavy Industries, τα άλλα έξι κατασκευάστηκαν από την Mitsubishi Heavy Industries). Toryu σημαίνει “Ιπτάμενος Δράκος”. Το όνομα Toryu προέρχεται από το φημισμένο σχέδιο με την μάχη δράκων στην πόλη Κάτοου, στην περιφέρεια Χιγκόρο, όπου ρέει ο ποταμός Κάκο ανάμεσα στα περίεργου σχήματος βράχια.

Το πλοίο, που κατασκευάστηκε για 69 δισεκατομμύρια γιεν, εκτοπίζει 2950 τόνους, έχει συνολικό μήκος 84 μέτρων και πλάτος 9,1 μέτρων. Μπορεί να πλοηγηθεί με περίπου 20 κόμβους όταν είναι σε κατάδυση και με 12 κόμβους όταν είναι στην επιφάνεια της θάλασσας. Το προωστήριο σκεύος του χρησιμοποιεί μια μπαταρία λιθίου ιόντων, η οποία έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Τα προηγούμενα υποβρύχια της κλάσης είναι εξοπλισμένα με δυο ντηζελογεννήτριες Kawasaki 12V 25/25SB και τέσσερις κινητήρες αναερόβιας πρόωσης (AIP) Kawasaki Kockums V4-275R Stirling.

Η κλάση Sōryū είναι εξοπλισμένη με έξι τορπιλοσωλήνες πλώρης 533 χλστ που μπορούν να εξαπολύσουν την ιαπωνικής εξέλιξης βαρέος τύπου τορπίλη Type 89. Τα πλοία μπορούν επίσης να εκτοξεύσουν κατά στόχων επιφανείας τον μεσαίου βεληνεκούς αντιπλοϊκό πύραυλο UGM-84C Harpoon.

Η κατασκευή του υποβρυχίου ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2017 και αναμένεται να εισέλθει στην υπηρεσία με το JMSDF τον Μαρτιο 2021.

@Miwamaru96/twitter

Απόδοση/Μετάφραση απο το NavyRecognition.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: