Το νέο αεροπλάνο παρέχει ενισχυμένες ικανότητες έγκαιρής προειδοποίησης, διοίκησης και ελέγχου για τις μεταβαλλόμενες ανάγκες ασφαλείας της Ιαπωνίας.

Η εταιρεία Northrop Grumman ολοκλήρωσε την 29η Μαρτίου την Παράδοση του πρώτου E-2D Advanced Hawkeye στην ιαπωνική Αεροπορική Δύναμη Αυτοάμυνας (JASDF).

Τον Νοέμβριο 2014, το ιαπωνικό υπουργείο άμυνας εξέλεξε μέσω διαγωνισμού το Northrop Grumman E-2D για την κάλυψης της αναδυόμενης απαίτησης αεροπορικής έγκαιρης προειδοποίησης επόμενης γενιάς.

«Η μακροχρόνια συνεργασία της Northrop Grumman με την Ιαπωνία αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο με την παράδοση του πρώτου ιαπωνικού E-2D,» δήλωσε η Τζέιν Μπίσοπ, αντιπρόεδρος και επικεφαλής ομάδας στο πρόγραμμα ολοκληρωμένων επανδρωμένων αερομεταφερόμενων λύσεων επιτήρησης, στην Northrop Grumman. «Αυτό το αεροπλάνο παρέχει σημαντική ενίσχυση στις ικανότητες έγκαιρης προειδοποίησης και επιτήρησης για την αντιμετώπιση των μεταβαλλόμενων αναγκών της Ιαπωνίας.»

Στην ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι η Ιαπωνία χρησιμοποιεί το Northrop Grumman E-2C  Hawkeye από το 1983 και είναι ο μεγαλύτερος χρήστης E-2 εκτός Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ). Το E-2D προσφερει άλμα δύο γενιών στην τεχνολογία ραντάρ που επιτρεπει στο αεροπλάνο να παρακολουθεί απειλές σε μεγάλες αποστάσεις. Το αεροπλάνο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην αρωγή καταστροφών και ανθρωπιστικής βοήθειας με τον συντονισμό των υπηρεσιων πολιτικής προστασίας. Το E-2D προσφερει διαλειτουργικότητα με τα επομενης γενιάς συστήματα αεροπλάνων του Ναυτικου των ΗΠΑ και των συμμάχων προς υποστηριξη της περιφερειακής συνεργασίας για την ασφάλεια. Για την διασφάλιση της μακροχρόνιας επιτυχίας του στόλου E-2D της Ιαπωνίας, η Northrop Grumman παρέχει στην JASDF συνεχόμενη υποστήριξη συντήρησης και επισκευών, σε στενή συνεργασία με πολλές ιαπωνικές επιχειρήσεις.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: