Κατά την έκδοση 2019 της γιορτής Ισχύος Πυρός η οποία πραγματοποιείται κάθε έτος στο τέλος Αυγούστου στην περιοχή ασκήσεων East Fuji, οι ιαπωνικές επίγειες δυνάμεις αυτοπροστασίας (JGSDF) παρουσίασαν το Type 19, το νεο 8Χ8 τροχοφόρο αυτοκινούμενο πυροβόλο τοποθετημένο πάνω σε αμάξωμα στρατιωτικού φορτηγού MAN.

To νέο ιαπωνικό τροχοφόρο αυτοκινούμενο σύστημα πυροβόλου Type 19 των 155 mm φαίνεται να μοιάζει πολύ με το γαλλικής κατασκευής CEASAR που κατασκευάζεται από την γαλλική εταιρεία Nexter Systems. Το κύριο πλεονέκτημα των συστημάτων πυροβολικού αυτού του τύπου είναι ότι διαθέτουν παρόμοια ισχύ πυρός με τα υφιστάμενα ρυμουλκούμενα και αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού όμως με μεγαλύτερη στρατηγική κινητικότητα και ταχύτερους χρόνους αλλαγής θέσεις βολής/αντίδρασης.

Το Type 19 βασίζεται σε 8Χ8 αμάξωμα στρατιωτικού φορτηγού MAN με την καμπίνα πληρώματος στο μπροστινό μέρος και το πυροβόλο των 155 mm τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση μας, η καμπίνα πληρώματος μοιάζει να είναι εφοδιασμένη με θωράκιση για την παροχή προστασίας κατά πυρών μικρών οπλών διαμετρήματος 7,62 mm και θραυσμάτων βλημάτων πυροβολικού.

Το Type 19 διαθέτει πλήρωμα πέντε μελών με τρεις στρατιώτες να κάθονται στην καμπίνα πληρώματος και δύο επιπλέον θέσεις βρίσκονται σε μια καμπίνα που είναι τοποθετημένη στο μέσον του αμαξώματος.

Όπως και το γαλλικό CEASAR, το Type 19 φαίνεται να είναι εφοδιασμένο με έναν κεντρικό υπολογιστή πυρός εγκατεστημένο στην καμπίνα πληρώματος αλλά πίσω στα αριστερά είναι η μονάδα οθόνης πυροβόλου όταν το σύστημα είναι ανεπτυγμένο σε θέση βολής. Όταν το σύστημα είναι ανεπτυγμένο σε θέση βολής ενα μεγάλο φτυάρι κατεβαίνει υδραυλικά στο έδαφος στο πίσω μέρος για την παροχή μιας πιο σταθερής πλατφόρμας βολής. Οι τέσσερις οπίσθιοι τροχοί ανυψώνονται τελείως πάνω από το έδαφος ώστε το μεγάλο φτυάρι να απορροφά τις εντάσεις των βολών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: