Μαχητικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon της αεροπορικής βάσης Spangdahlem από την Γερμανία, παραταγμένα στον αεροδιάδρομο της Αεροπορικής Βάσης Ικονίου, πριν την απογείωση κατά την διάρκεια την αεροπορικής άσκησης Anatolian Falcon 2012. Κατά την διάρκεια της διμερούς αεροπορική άσκησης η πολεμική μοίρα θα πετάξει σε αποστολές που συμπεριλαμβάνουν αποστολές αεροπορικής απαγόρευσης, επιθέσεις, αεροπορική υπεροχή, καταστολή άμυνας, εναέριο ανεφοδιασμό και αναγνωριστικές πτήσεις. (φωτογραφία U.S. Air Force/ Staff Sgt. Benjamin Wilson)

Οι πολεμικές αεροπορίες των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και της Τουρκίας, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους στην κοινή αεροπορική άσκηση που έχει ξεκινήσει την 5η Μαρτίου, και πρόκειται να διαρκέσει έως την 15 Μαρτίου.

Η  480η πολεμική Μοίρα των ΗΠΑ, με έδρα την αεροπορική βάση Spangdahlem στη Γερμανία και η Τουρκική 3η Βάση μαχητικών αεροσκαφών, ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά την διάρκεια της Anatolian Falcon 2012, μια άσκηση που έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση των κοινών ασκήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Μερικά από τα σενάρια έχουν δημιουργηθεί με συγκεκριμένους στόχους στο χάρτη μιας εικονικής  ζώνης υψηλής απειλής. Οι πολεμικές αεροπορίες των ΗΠΑ και Τουρκίας, πρέπει να προσαρμόσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή στην περιοχή και να εξουδετερώσουν τους εμφανιζόμενους στόχους.

Επιπρόσθετες ξαφνικές απειλές μπορεί να εμφανιστούν τυχαία κατά την διάρκεια τις εκπαίδευσης. Οι ξαφνικές απειλές μπορούν να είναι κάτι μικρό, όπως ένα εχθρικός στρατιώτης που θα χειρίζεται ένα φορητό εκτοξευτή πύραυλων και θα στοχεύει προς ένα αεροσκάφος.

Οι άλλες ασκήσεις θα είναι αέρος – αέρος, δηλαδή δύο ομάδες αεροσκαφών θα εμπλακούν σε εικονικές αερομαχίες, πάνω από την αεροπορική βάση της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Ικόνιο.

Πηγή: U.S. Air Force

Αρέσει σε %d bloggers: