Νέες φωτογραφίες που ήρθαν στην δημοσιότητα προσφέρουν στους αμυντικούς εμπειρογνώμονες και αναλυτές μια πρώτη λεπτομερή ματιά στο εξελιγμένο αυτοκινούμενο πυροβόλο των 155 χλστ του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) που εξοπλίστηκε με το τεράστιο πυροβόλο XM907 των 58 διαμετρημάτων.

Ο χρήστης του twitter 笑脸男人 δημοσίευσε νέες φωτογραφίες του πρωτότυπου αυτοκινούμενου πυροβόλου νέας γενιάς του Στρατού των ΗΠΑ που επί του παρόντος είναι γνωστό ως XM1299.

Το νέο αυτοκινούμενο πυροβόλο εξελίσσεται στο πλαίσιο του έργου “πυροβόλο διευρυμένου βεληνεκούς» (Extended Range Cannon Artillery – ERCA) και χρηματοδοτείται από το γραφείο επιστήμης και τεχνολογίας του Κέντρου Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανολογίας Οπλισμών (ARDEC).

Το σύστημα διευρυμένου βεληνεκούς του Στρατού των ΗΠΑ σχεδιάστηκε για την αύξηση του βεληνεκούς και του ρυθμού βολής των υφιστάμενων και μελλοντικών αυτοκινούμενων πυροβόλων M109A7. Σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, το νέο σύστημα πυροβολικού θα δεχθεί δυο νέες τεχνολογίες -το νέο πυραυλο-ωθούμενο βλήμα XM1113 και μακρύτερο πυροβόλο των 58 διαμετρημάτων που αυξάνει το βεληνεκές από τα 38 χλμ στα 70+χλμ.

Το νέο σύστημα πυροβολικού θα ονομαστεί M1299.

@lfx160219/twitter

Ο Στρατός των ΗΠΑ ευελπιστεί οτι με ενισχυμένα πυρομαχικά αυτά τα υπερ-πυροβόλα θα φτάνουν στόχους στα 100 χλμ. Για αυτά τα συστήματα εξελίσσει όχι μόνο το πυροβόλο XM907 άλλα επίσης κατασκευάζει το πυραυλο-ωθούμενο πυρομαχικό XM1113, το προωθητικό υπέρ-γέμισμα XM654, σύστημα αυτόματης γέμισης και νέο σύστημα ελέγχου πυρός.

Το M1299 θα αυξήσει την καταστρεπτικότητα των αυτοκινούμενων πυροβόλων. Το νεο Α/Κ πυροβόλο παρέχει 10Χ ικανότητες μέσω του συνδυασμού αυξημένου βεληνεκούς, αυξημένου ρυθμού βολής, αυξημένης καταστρεπτικότητας, αυξημένης αξιοπιστίας και μεγαλύτερης ικανότητας επιβίωσης (survivability).

To Μ1299 θα προσφέρει ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις πυροβόλου πυροβολικού ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοση σε επίπεδο συστήματος και να ανακτηθεί η ανωτερότητα στην καταστρεπτικότητα των συστημάτων έμμεσων πυρών 155 χλστ του Στρατού των ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις στα αναδυόμενα πεδία μάχης και τα περιβάλλοντα ισοτίμων αντιπάλων.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: