Ο Οργανισμός Αμυντικών Εταιρειών της Νιγηρίας παρουσίασε ένα νέο εγχώριας κατασκευής 4Χ4 τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), το Ezugwu. Την είδηση μετέδωσε ο Shmuel Yosef Agnon στον ιστότοπο Strategic Intelligence (www.intelligencebriefs.com).

Το ΤΟΜΠ βαφτίστηκε με το όνομα του Στρατηγού Victor Ezugwu, ο οποίος έγινε γνωστός για την συμμετοχή του στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών της Μπόκο Χαράμ. Τέλη 2018, ο Στρατηγός Victor Ezugwu διορίστηκε ως διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αμυντικών Εταιρειών της Νιγηρίας.

Το ΤΟΜΠ περιγράφηκε από την εταιρεία ως ένα όχημα MRAP (Ανθεκτικό σε Νάρκες – Προστατευόμενο από Ενέδρες). Το τεθωρακισμένο όχημα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Διοίκηση Εργοστάσιων Μηχανικής (CED) του νιγηριανού Στρατού. Είναι θωρακισμένο από τα πυρά μικρών όπλων και χρησιμοποιεί θωράκιση τεχνολογίας επίπεδου πατώματος. Το αμάξωμα του μπορεί να αντέξει έκρηξη 7 κιλών τρινιτροτολουόλης (TNT) ενώ ο κάθε τροχός μπορεί να αντέξει έκρηξη 12 κιλών TNT. Το όχημα διαθέτει επίσης δύο πύργους όπλων οι οποίοι μπορούν να περιστραφούν κατά 360 μοίρες και μια τηλεσκοπική κάμερα μεγάλης εμβέλειας για την αυξημένη επίγνωση κατάστασης. Το 4X4 Ezugwu είναι εξοπλισμένο με ενα σύστημα ανεξάρτητης ανάρτησης και ωθείται από τον κινεζικό υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα WD615. Το όχημα έχει χωρητικότητα 12 ατόμων: Αρχηγό, Οδηγό, δυο Πολυβολητές και οχτώ Στρατιώτες. Διαθέτει δύο πολυβόλα, ενα 12,7 χλστ για αντιαεροπορική χρήση και ενα 7,62 χλστ.

Ο νιγηριανός Στρατός έχει αυξήσει το ποσοστό των όπλων που κατασκευάζονται στην χώρα, με την Proforce να παραδίδει το εγχώριας κατασκευής ΤΟΜΠ Ara στον Στρατό της Νιγηρίας. Η νεοσύστατη βιομηχανία κατασκευής οχημάτων του νιγηριανού Στρατού (NAVMC) κατασκευάζει τα οχήματα περιπολίας πεζικου (IPV) τα οποία είναι εφοδιασμένα με ένα βαρύ πολυβόλο, τα Τακτικά Οχήματα Περιπολίας με χωρητικότητα οχτώ ατόμων και ενα ελαφρύ τακτικό ΤΟΜΠ.

Πηγή: armyrecognition.com

Αρέσει σε %d bloggers: