Η εταιρεία Schiebel κέρδισε ανοιχτό διαγωνισμό όσον αφορά την προμήθεια του συστήματος Camcopter S-100 στο Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης (RTN), όπως ανακοίνωσε η αυστριακή εταιρεία την 4η Νοεμβρίου 2019.

Μετά από εκτενή ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών, η Schiebel κέρδισε την πρώτη σύμβαση με το RNT, η οποία υπογράφτηκε από τον διευθύνων σύμβουλό της Schiebel Χανς Χέκερ και τον Ναύαρχο Πραχαχάρτ Σιρισάβατ, γενικό διευθυντή του γραφείου διαχείρισης ναυτικών προμηθειών του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, και εξουσιοδοτημένο από τον Αρχηγό του Αρχηγείου Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης στην Μπανγκόκ.

Το Campcopter S-100 της Schiebel θα αναπτυχθεί το 2020 στην περιφέρεια Πακ Φάνανγκ, στην επαρχία Νακχόν Σι Θαμαράτ στην Ταϊλάνδη και στον στόλο των φρεγατών του RTN ώστε να εκτελεί επίγειες και ναυτικές αποστολές συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR). Αυτή είναι η πρώτη φορά που το RTN χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) για ναυτικές αποστολές.

Για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στην υπηρεσία και η παροχή των εμπορικών αντισταθμιστικών ωφελημάτων, η Schibel συνεργάζεται με την εταιρεία MoraThai Defence Company Limited στην Μπανγκόκ.

“Με το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης, έχουμε ακόμα μια μεγάλη ναυτική σύμβαση για να προσθέσουμε στον ολοένα μακρύτερο κατάλογο των πελατών μάς. Το Camcopter S-100 εχει αναγνωριστεί ως ένα αξιόπιστο και δοκιμασμένο UAV, ειδικά στην θάλασσα, το οποίο είναι και ο λόγος που ξεπεράσαμε όλους τους υπόλοιπους προμηθευτές ΜΕΑ στη διαδικασία υποβολής προσφορών”, δήλωσε ο Χάνς Γκιόργκ Σιμπελ, πρόεδρος του Ομίλου Schiebel.

Το Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV) Camcopter S-100 της Schiebel είναι μια επιχειρησιακά δοκιμασμένη ικανότητα για στρατιωτικές και πολίτικες εφαρμογές. Το VTOL UAV δεν απαιτεί προετοιμασία η υποστηρικτικό εξοπλισμό για να επιτραπεί η απογείωση και συλλογή του. Λειτουργεί ημέρα και νύχτα, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ικανότητα πέραν του οπτικού ορίζοντα ως τα 200 χιλιόμετρα ή 108 ναυτικά μίλια, πάνω από στεριά και θάλασσα.

Η άτρακτος του από ανθρακονήματα και τιτάνιο παρέχει τη δυνατότητα για ευρύ φάσμα συνδυασμών ωφέλιμου φορτίου/αντοχής μέχρι το μέγιστο ύψος των 5500 μ/18000 ποδών. Σε μια τυπική διαμόρφωση, το Camcopter S-100 μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 34 κιλών/75 λιβρών μέχρι 10 ώρες και τροφοδοτείται με αεροπορικό καύσιμο – βενζίνη (AVGas) ή JP-5. Οι εικόνες υψηλής ευκρίνειας μεταβιβάζονται στον σταθμό ελέγχου σε πραγματικό χρόνο. Επιπρόσθετα στην βασική πλοήγηση GPS με σημεία ή χειροκίνητη πλοήγηση, το S-100 μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά σε περιβάλλοντα όπου το GPS δεν είναι διαθέσιμο, με τις αποστολές να σχεδιάζονται και να ελέγχονται μέσω μιας απλής διεπαφής χρήστη γραφικών σημείων-και-κλίκ.

Nathan Gain

Απόδοση/Μετάφραση απο το navalnews.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: