Ο ρωσικός οργανισμός τεχνολογιών αιχμής Rostec εκτέλεσε δεκαέξι πτήσεις με το μαχητικό αεριωθούμενο πέμπτης γενιάς Su-57 για να δοκιμάσει τον νέο κινητήρα δυο σταδίων, όπως δήλωσε την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, ο διευθυντής συνεργατικού σχηματισμού αεροπορικής βιομηχανίας της Rostec, Ανατολι Σερντιούκοφ, στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Αυτήν την στιγμή, οι μηχανικές δοκιμές επί σταθερής βάσης του εξελιγμένου κινητήρα συνεχίζονται και το σύστημα δοκιμάζεται με ένα ιπτάμενο εργαστήριο/αεροσκάφος. Τον Οκτώβριο, πραγματοποιήθηκε μια άλλη πτήση για να ελεγχθούν τα χαρακτηριστικά του συστήματος σε διάφορες λειτουργίες πτήσης, ειδικά, η λειτουργία του ακροφύσιου διανυσματικής καθοδήγησης και του συστήματος λαδιού στις αρνητικές υπερφορτώσεις. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 16 πτήσεις με το ιπτάμενο εργαστήριο/αεροσκάφος”, ανέφερε ο Σερντιούκοφ.

Το Su-57 με τον κινητήρα δυο σταδίων γνωστό ως Izdeliye 30 εκτελεσε την πρώτη του πτήση τον Δεκέμβριο 2017. Ο κινητήρας θα διαθέτει πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματου ελέγχου και θα διασφαλίζει την υπερ-ευελιξία του, τον λόγο ώσης προς το βάρος, τα στέλθ χαρακτηριστικά και την ικανότητα να εκτελεί πτήσεις πλεύσης με υπερηχητική ταχύτητα.

Το πέμπτης γενιάς μαχητικό Su-57 εχει σχεδιαστεί για την καταστροφή όλων των τύπων αεροπορικών, επίγειων και ναυτικών στόχων. Το αεροσκάφος αναπτύσσει υπερηχητική πτήση πλεύσης, μεταφέρει οπλισμό στο εσωτερικό της ατράκτου του, διαθέτει στελθ επίστρωση και τον τελευταίο εξοπλισμό.

Απόδοση/Μετάφραση απο το tass.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: