Ο Ρώσος παρατηρητης (spotter) αεροσκαφών Ερικ Ρομανένκο αποδέσμευσε φωτογραφίες που σύμφωνα με πληροφορίες ειναι ένα επιθετικό ελικόπτερο Mi-28NM πρώτης παραγωγής των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

“Ως στιγμής. Κατάφερα να πάρω ξανά φωτογραφίες από το νέο Mi-28NM στον ουρανό πάνω από την Ροστόβ-ον-Ντόν κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης,” έγραψε ο Ερικ Ρομανένκο στον λογαριασμό του στο Instagram.
Το πρωτο επιθετικό ελικόπτερο μαζικής παραγωγής Mi-28NM εντοπίστηκε πέριξ του εργοστασίου ελικοπτέρων Rosvertol στην Ροστόβ-ον-Ντόν κατα τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης.

Το Mi-28NM ειναι μια εις βάθος εκσυγχρονισμένη εκδοσή του ελικοπτέρου Mi-28 “Night Hunter” με νέο ενσωματωμένο ραντάρ, εξοπλισμό που περιλαμβάνει το καινοτόμο σύστημα απεικόνισης και σκόπευσης τοποθετημένο στην κάσκα των χειριστών.

Το βελτιωμένο Mi-28NM ξεχωρίζει απο το νεο ραντάρ στην μύτη του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο ειναι εξοπλισμένο με τον σταθμό ραντάρ N025, ο οποίος καθιστά εφικτή τη διενέργεια περιμετρικής παρατήρησης. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (EW). Εκτός απο αυτό, το ελικόπτερο Mi-28NM διαθέτει τροποποιημένη άτρακτο και εκσυγχρονισμένους κινητήρες, ενσωματωμένο ραδιο-ηλεκτρονικό σύστημα και σύστημα σκόπευσης, μια μονάδα βοηθητικής ισχύος και εξοπλισμό για επικοινωνία με ανεπάνδρωτα ιπτάμενα συστήματα.

Το Mi-28NM αναμένεται να εξοπλιστεί με έναν νέο καθοδηγούμενο πύραυλο με βεληνεκές μεγαλύτερο των 25 χιλιομέτρων. Επι του παρόντος, το ανώτατο βεληνεκές των καθοδηγούμενων πυραύλων που χρησιμοποιούνται από τα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα δε ξεπερνάει τα 15 χιλιόμετρα. Ο πύραυλος θα καθοδηγείται απο ενσωματωμένο σύστημα αδρανειακής πλοήγησης. Πληροφορίες σχετικά με την θέση του στόχου θα φορτώνονται στο σύστημα κατά την εκτόξευση. Το ελικόπτερο, με την σειρά του, θα λάβει τις πληροφορίες από τα δικά τού συστήματα εντοπισμού ή από το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης όπλων και στρατευμάτων.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες, το πρωτότυπο του ρωσικού βελτιωμένου επιθετικού ελικοπτέρου, γνωστό ως Mi-28NM εντοπίστηκε επίσης στην Συρία τον Μάρτιο. Το βελτιωμένο Mi-28NM είχε παρουσιαστεί σε βίντεο που αποδέσμευσαν σύροι μαχητές που πολεμούσαν στην βόρεια Χάμα την 21η Μαρτίου.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: