Η Saab και η Boeing θα παρουσιάσουν το Βλήμα Μικρής Διαμέτρου Χερσαίας Εκτόξευσης (Ground Launched Small Diameter Bomb στο εξής GLSDM) στην έκθεση EUROSATORY 2018 την τρέχουσα εβδομάδα.

Οι δύο εταιρείες έχουν επιδείξει τις ικανότητες της GLSDB για τις χερσαίες δυνάμεις κατά τη διάρκεια δοκιμών πυρών, όπου το όπλο που καθοδηγείται με λέιζερ εκτοξεύτηκε με επιτυχία και στη συνέχεια εντόπισε και έπληξε έναν κινούμενο στόχο σε απόσταση 100 χιλιομέτρων. Η επίδειξη διεξήχθη σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Τεχνολογίας Πυραύλων (AMRDEC) του Αμερικανικού Στρατού το 2017. Η AMRDEC παρέχει αυξημένη ανταπόκριση στα μαχητικά αεροπλάνα μέσω των αεροπορικών και πυραυλικών αναβαθμίσεων και παρέχοντας λύσεις κύκλου ζωής.

«Οι επίγειες δυνάμεις σε πολλές χώρες αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο αποστολές που απαιτούν μεγαλύτερη εμβέλεια, ευελιξία και ταχύτητα», δήλωσε ο Görgen Johansson, επικεφαλής του πεδίου διοίκησης της Saab Dynamics. «Το GLSDB χρησιμοποιεί δύο δοκιμασμένα συστήματα που επιτρέπουν στους χρήστες να εμπλέκουν γρήγορα τους σταθερούς και τους κινούμενους στόχους από οποιαδήποτε γωνία και σε σημαντικό εύρος».

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής εκτόξευσης, η ομάδα Saab-Boeing εξαπέλυσε επιτυχώς ένα GLSDB, εξοπλισμένο με ένα ημι-ενεργό ερευνητή λέιζερ, από μια χερσαία τοποθεσία δοκιμών. Το SDB και ο κινητήρας πυραύλων διαχωρίστηκαν στο απαιτούμενο ύψος και το όπλο έπληξε τον προβλεπόμενο ναυτικό στόχο σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το χώρο εκτόξευσης, χρησιμοποιώντας την αποδεδειγμένη ικανότητα ελιγμών κατά την πτήση.

«Οι επενδύσεις που πραγματοποίησε η Saab και η Boeing στο Βλήμα Μικρής Διαμέτρου Χερσαίας Εκτόξευσης έχουν οδηγήσει σε ένα νέο, αποτελεσματικό κι από τα πιο αξιόπιστα όπλα στον κόσμο», δήλωσε ο Kory Mathews, αντιπρόεδρος του τμήματος όπλων της εταιρείας Boeing Defense, Space & Security. «Πρόκειται για μια γρήγορη και χαμηλού ρίσκου επιλογή για το πυροβολικό εδάφους για να αντιμετωπίσει τις σημερινές απειλές – όπου η ικανότητα παρακολούθησης και πλήγματος κινούμενων στόχων από απόσταση είναι απαραίτητη».

Η Boeing και η Saab συνεργάζονται σε μια ομαδική συμφωνία για να προσφέρουν το GLSDB σε τρέχοντες και μελλοντικούς χρήστες πυροβολικού πυραύλων, χρησιμοποιώντας την αποδεδειγμένη ικανότητά του SDB σε πλήγματα αέρος-εδάφους σε ρόλο πυρών εδάφους-εδάφους. Το 2015, οι εταιρείες απέδειξαν ότι το όπλο θα μπορούσε να αντέξει σε μια εκτόξευση από φορέα πυραυλικού πυροβολικού χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή του. Η Saab και η Boeing συνεχίζουν να αναπτύσσουν περαιτέρω την τεχνολογία και την ολοκλήρωση για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες και αναδυόμενες ανάγκες των στρατιωτών.

Απόδοση/Μετάφραση από το «monch.com» για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: