Η εταιρεία MBDA κέρδισε σύμβαση από την νοτιοκορεατική Korea Aerospace Industries (KAI) για την ενσωμάτωση του πυραύλου, αέρος-αέρος, πέραν του οπτικού ορίζοντα, Meteor στο μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος KF-X της Νοτίου Κορέας.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την υποστήριξη ενσωμάτωσης στην KAI, μεταφορά τεχνογνωσίας και κατασκευή του δοκιμαστικού εξοπλισμού για την ενσωμάτωση στο KF-X και δοκιμαστική περίοδο.

Η εταιρεία MBDA λέει ότι ο Meteor είναι ο πιο εξελιγμένος πύραυλος αέρος-αέρος σε όλον τον κόσμο και διαθέτει μοναδικό σύστημα προώθησης θερμοπροωστικής μηχανής (ramjet) που του επιτρέπει να πετάει μακρύτερα και ταχύτερα από οποιονδήποτε πύραυλο αέρος-αέρος -επιτρέποντας του να νικήσει τους κινούμενους στόχους σε μεγάλες αποστάσεις.

Ο Ερίκ Μπερανζέρ, διευθύνων σύμβουλος της MDBA δήλωσε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι να σηματοδοτήσουμε το επόμενο και σημαντικό βήμα στην συνεργασία μας με την KAI και την κορεατική διεύθυνση διαχείρισης αμυντικών προγραμμάτων (DAPA). Η Νότια Κορέα αποτελεί μια στρατηγικής σημασίας αγορά για την MBDA, και είμαστε υπερήφανοι που ο Meteor θα παρέχει στο KF-X την πιο ισχυρή ικανότητα αέρος-αέρος”.

Αρέσει σε %d bloggers: