Η Νότια Κορέα άρχισε τις εν πλω δοκιμές του πρώτου πετρελαίου-ηλεκτρικό υποβρυχίου KSS-3. Το Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορέας πρόκειται να παραλάβει το υποβρύχιο -εξοπλισμένο με δυνατότητες χερσαίας προσβολής με πυραύλους κρουζ- έως το 2020.

Η νοτιοκορεατική ναυπηγική βιομηχανία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) άρχισε τις πρώτες εν πλω δοκιμές του πρώτου πετρελαίου-ηλεκτρικού υποβρυχίου (SSK) KSS-3, όπως επιβεβαίωσε στο Jane’s πηγή προσκείμενη στο θέμα.

Το πλοίο, Dosan Ahn Chang-ho, άρχισε τις θαλάσσιες δοκιμές κατά την εβδομάδα της 10ης Ιουνίου, και αυτές περιελάμβαναν κυρίως δοκιμές στα συστήματα πρόωσης του σκάφους και τον εξοπλισμό πηδαλιουχίας. Οι τελευταίες περιελάμβαναν επικυρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεχειρισμού από την γέφυρα και χειροκίνητα από το πρυμναίο τμήμα του υποβρυχίου, όπως πρόσθεσε η πηγή.

Το Dosan Ahn Chang-ho ειναι το πρωτο από τα τρία υποβρύχια KSS-3 που παραγγέλθηκαν για το Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορέας (RoKN). Η τρόπιδα του σκάφους τοποθετήθηκε τον Μάιο 2016 και το SSK καθελκύστηκε κατόπιν τελετής απο την DSME τον Σεπτέμβριο 2018.

Το υποβρύχιο διαθέτει συνολικό μήκος 83,5 μ., συνολική διάμετρο 7,7 μ. και βύθισμα σκάφους 7,62 μ. Όταν αναδυθεί εκτοπίζει περίπου 3400 τόνους, 3800 όταν βρίσκεται σε κατάδυση και μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα 50 ατόμων. Το SSK εχει τη δυνατότητα αναερόβιας πρόωσης (AIP) και έχει ανωτάτη ταχύτητα 20 κόμβων σε κατάδυση, 11 κόμβων όταν ειναι στην επιφάνεια και βασική αυτονομία σε ανάδυση 10000 ναυτικών μιλίων (18520 χλμ) με 8 κόμβους.

Το σκάφος ειναι εξοπλισμένο με οχτώ τορπιλο-σωλήνες των 533 χλστ που μπορουν να εξαπολύσουν την βελτιωμένη έκδοση της τορπίλης βαρέος τύπου Baek Sang Eo (White Shark) της τοπικής εταιρεία LIG NEX και εξι συστήματα σωλήνων κάθετης εκτόξευσης που μπορουν να εκτοξεύσουν πυραυλους κρουζ χερσαίας προσβολής όπως το Seong-ryong.

Το υποβρύχιο θα εφοδιαστεί με το σύστημα Weapon Handling Launch System της Babcock και ενα εγχώριας κατασκευής σύστημα μάχης υποβρυχίου απο την Hanwha Systems.

Ridzwan Rahmat

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

One Response

 1. Gunslinger32

  Φαίνεται σαν φουσκωμένο μοντέλο 214 μεγαλύτερου εκτοπίσματος.

  » rel=»nofollow»>» alt=»» width=»700″ height=»» />

  » rel=»nofollow»>» alt=»» width=»700″ height=»» />/dims/resize/740/optimize

  » alt=»» width=»700″ height=»» />

  Εδώ φαίνεται το μοντέλο 214(KSS-II) στην επίσημη παράδοση

  » alt=»» width=»700″ height=»» />

  View post on imgur.com

  » alt=»» width=»700″ height=»» />

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: