Η αυτοδιοίκηση της Βορειοανατολικής Συρίας, η πολιτική πτέρυγα των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ανακοίνωσε το απόγευμα της 13ης Οκτωβρίου ότι είχε φτάσει σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Η συμφωνία λέει ότι ο συριακός Στρατός (SAA) θα εισέλθει στην περιοχή που ελέγχεται από τις SDF με στόχο να προστατεύσει τα συριακά σύνορα απο την τουρκική στρατιωτική επέμβαση (Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης).

Σύμφωνα με αναφορές, απο το πρωί της 14ης Οκτωβρίου, μονάδες του συριακού Στρατού θα εισέλθουν στις πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι. Κάποιες πηγές ανέφεραν οτι ο SAA θα εισέλθει επίσης στην αλ-Ταμπκαχ. Ωστόσο, αυτές οι αναφορές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Η συριακή ειδησεογραφική υπηρεσία SANA ανακοίνωσε οτι τώρα ο συριακός Στρατός “προελαύνει βόρεια για να αντιμετωπίσει την τουρκική εισβολή στην συριακή επικράτεια”.

“Αυτή η κίνηση προκύπτει για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης τουρκικής επιθετικότητας στις πόλεις και τις περιοχές στα βόρεια των επαρχιών Χασάκα και Ράκα, όπου οι τουρκικές δυνάμεις διαπράττουν σφαγές εναντίον των πολιτών, κατέλαβαν κάποιες περιοχές και καταστρέφουν κτήρια”, μετέδωσε το SANA.

Απόδοση/Μετάφραση απο το southfront.org για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: