Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε την περασμένη εβδομάδα το αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης να θέσει εκτός την αποζημίωση του 2017, αξίας άνω των 1,2 δισ. ευρώ, που διεκδικεί η Privinvest Group για τη μη καταβολή πληρωμών στην εταιρία και τη θυγατρική της Ελληνικά Ναυπηγεία, επεσήμανε το ΑΡ.

Τα Ελληνικά Ναυπηγεία στο Σκαραμαγκά, κατασκευάζουν και εκσυγχρονίζουν υψηλών επιδόσεων υποβρύχια και είναι από τα μεγαλύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το 2010 η Privinvest Group, μέσω της θυγατρικής ναυπηγικής Abu Dhabi MAR, εξαγόρασε το 75,1% των μετοχών της ThyssenKrupp MarineSystems (TKMS) στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση, συνεχίζει το ανακοινωθέν του ΑΡ, δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της (defaulted).

Πριν την αγορά τους, το 2009 η ελληνική κυβέρνηση διέκοψε τη σύμβαση, με τα ναυπηγεία, για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων Type-209 του Πολεμικού Ναυτικού στην έκδοση Neptune II όπως επίσης και την κατασκευή των υποβρυχίων Type 214HN κλάσης Παπανικολής επίσης για το ΠΝ.

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (International Chamber of Commerce, ICC) ανέφερε οτι υπήρξε μία υπόθεση κρατικής βοήθειας της ΕΕ από την Ελληνική Κυβέρνηση. Ως συνέπεια τα Ελληνικά Ναυπηγεία υπέστησαν σοβαρές απώλειες και έπρεπε να σταματήσουν τη λειτουργία τους.

Πηγή: ekirikas.com

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: