Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) διεξήγαγε δοκιμές του νέου συστήματος όλμου Nemo που κατασκευάζεται από την φινλανδική εταιρεία Patria.

Η επίδειξη με πραγματικά πυρά, η οποία έλαβε χώρα στο πεδίο ασκήσεων Ρεντ Κλαουντ στο Φορτ Μπένινγκ την 11η Σεπτεμβρίου, διεξήχθη κατά την έκθεση Fort Benning Expo που περιελάμβανε εκθέματα από τους βιομηχανικούς εργολάβους που υποστηρίζουν την αποστολή του Στρατού των ΗΠΑ και τα προγράμματα στο Φόρτ Μπένινγκ. Ο σκοπός της είναι η παροχή εξειδίκευσης και επανεκπαίδευσης, ανταλλαγής τακτικών πληροφοριών, διαδικτύωσης και επιμόρφωσης.

Οι αξιωματούχοι της Patria δήλωσαν οτι το σύστημα όλμου Nemo επέδειξε εξαιρετικά αποτελέσματα και παρουσίασε επιτυχώς ικανότητες στην ταχεία εμπλοκή, τα άμεσα πυρά και την ταυτόχρονη προσβολή πολλαπλών βλημάτων (MRSI).

Ο ιστότοπος της εταιρείας αναφέρει οτι το Nemo είναι ενα τηλεχειριζόμενο σύστημα όλμου 120 χλστ επί πύργου. Είναι ένα σύστημα παροχής έμμεσων πυρών υποστήριξης, αλλά λόγω της ικανότητας παροχής άμεσων πυρών, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αυτοπροστασία. Το Patria Nemo μπορεί να εκτελέσει αποστολές πυρός ταυτόχρονης προσβολής πολλαπλών βλημάτων (MRSI) όπου μέχρι 5 βλήματα προσβάλουν ταυτόχρονα τον στόχο.

Πύργος και θωρακισμένο σκάφος προστατεύουν το πλήρωμα από τις βαλλιστικές, IED απειλές και τις νάρκες και τους ρύπους του πεδίου μάχης εντός του επίπεδου προστασίας του οχήματος πλατφόρμα. Ο ελαφρύς και συμπαγής πύργος τοποθετείται εύκολα σε ελαφριά, ερπυστριοφόρα σκάφη ή τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα των 6Χ6 και 8Χ8 κλάσεων.

Η Patria αναπτύσσει, εμπορεύεται και κατασκευάζει συστήματα όλμων επι πύργου. Το κύριο προϊόν είναι το σύστημα όλμου Patria Nemo και οι υπηρεσίες υποστήριξης κύκλου ζωής του. Η Patria διαθέτει δεκαετίες εμπειρίας στην εξέλιξη και παραγωγή οπλικών συστημάτων μεγάλου διαμετρήματος.

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: