Πληρώματα αρμάτων μάχης M1 Abrams του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) διαγωνίζονται στον ετήσιο διαγωνισμό Tiger Competition στο πεδίο Range 409A στην βάση Πεζοναυτών Πέντλελτον στην Καλιφόρνια.

Ο διαγωνισμός στρέφει τους καλύτερους αρματιστές των τριών Επιλαρχιών Πεζοναυτών να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να εκπροσωπήσουν το Σώμα Πεζοναυτών στο Κύπελλο Σάλιβαν, τον διετή διαγωνισμό στο Φόρτ Μπενινγκ, Τζορτζια, μεταξύ των αρματιστών των ΗΠΑ και ξένων χώρων.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Tiger εκτελούνται δοκιμασίες ικανοτήτων πληρωμάτων αρμάτων μάχης στην προσβολή στόχων με ακρίβεια, στην ορθή χρήση των επικοινωνιών και στις δεξιότητες στη λήψη αποφάσεων και αξιολογείται η γνώση τους στα τεθωρακισμένα οχήματα.

Για τους αρματιστές του Σώματος Πεζοναυτών, ο ετήσιος διαγωνισμός Tiger τους επηρεάζει καθ’ολη την χρονιά, κάθε χρόνο. Δεν είναι απλά ένας διαγωνισμός του αρχίζει και τελειώνει, έχει διαρκή επιρροή στα πληρώματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο ετήσιος διαγωνισμός δεν είναι σημαντικός μόνο λόγω των ποσοτικών στοιχείων που κρίνουν τον νικητή κάθε έτους, αλλά επίσης ανεβάζει το ηθικό και την μαχητική ικανότητα των Πεζοναυτών που συμμετέχουν.

Κάθε έτος ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε διαφορετικά πεδία ασκήσεων-βολών, εναλλάσσεται μεταξύ των βάσεων των τριών Επιλαρχίων. Αυτή η αβεβαιότητα βελτιώνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρματιστών και την ικανότητα τους να πολεμήσουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε τους ζητηθεί.

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: