Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ κ.Ήσυχος, τώρα που πλέον δεν κατέχει βουλευτικό αξίωμα, εξέφρασε δημοσίως τη διαφωνία του για τον εκσυχρονισμό των ΑΦΝΣ P3 Orion του ΠΝ. Φωτογραφία αρχείου απο την επίσκεψη του τότε Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ στην 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας στην Ελευσίνα. (ΓΕΝ)

Κατά την σημερινή (24.09.2015) συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους ο Κώστας Ήσυχος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας που έχει μετακινηθεί στη Λαϊκή Ενότητα, επέκρινε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 αντί 500 εκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «εξαιρετικά μεγάλο λάθος».

Επίσης είπε ότι μόνο φέτος πρέπει να πληρωθούν 75 εκ. και ότι το πρώτο αεροσκάφος θα έρθει το 2021 και «μέχρι τότε δεν θα έχουμε τίποτα στα χέρια μας». Παράλληλα πρόσθεσε ότι η ΕΑΒ δεν θα κερδίσει ούτε ένα ευρώ από την επανασυναρμολόγηση των αεροσκαφών.

Αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για τα 500 εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν την άνοιξη για τον εκσυγχρονισμό των παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, αλλά και για τη Νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο, άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Ήσυχος.

«Είχα έντονο προβληματισμό έως και άρνηση τόσο για τα 500 εκατ. δολάρια όσο και για τη Νατοϊκή βάση» ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας. Ο κ. Ήσυχος κατήγγειλε τα ζητήματα αυτά νωρίτερα στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής.

Ερωτηθείς δε γιατί δεν εκδήλωσε την άρνησή του δημοσίως ως υπουργός, ο κ. Ήσυχος υποστήριξε ότι είχε αναφερθεί στα θέματα αυτά τόσο εγγράφως, όσο και με δημόσια τοποθέτηση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην ΚΕ μάλιστα αναφέρθηκα με κατηγορηματικό τρόπο στα θέματα αυτά, και η ΚΕ είναι ανοιχτή στους δημοσιογράφους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πολύ μεγάλο το ποσό τα 500 εκατ. για προμήθεια αεροπλάνων για τη σημερινή κατάσταση της χώρας» σημείωσε το στέλεχος της ΛΑΕ. «Και πολλά άλλα στελέχη του ΥΕΘΑ είχαν τις αντιρρήσεις τους» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr/athensvoice.gr

Αρέσει σε %d bloggers: