Η προμήθεια οχημάτων κατηγορίας “Ανθεκτικά σε Νάρκες – Προστατευόμενα από Ενέδρες” (MRAP) Navistar Defense MaxxPro απο τον Εθνικό Λαϊκό Στρατό της Αλγερίας (ANP) επιβεβαιώθηκε την 10η Ιανουαρίου όταν το υπουργείο εθνικής άμυνας της χώρας αποδέσμευσε βίντεο που έδειχνε τα οχήματα να χρησιμοποιούνται σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Κατα τη διάρκεια της άσκησης με πραγματικά πυρά εντοπίστηκαν αρκετά οχήματα MRAP MaxxPro σε υπηρεσία με το 116ο Σύνταγμα του ANP.

Το όχημα MRAP MaxxPro ειναι ένα τεθωρακισμένο όχημα σχεδιασμένο από την θυγατρική National Defence της αμερικανικής εταιρείας National International μαζί με την ισραηλινή Plasan Sasa, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει την θωράκιση του οχήματος.

Το MRAP MaxxPro κατασκευάστηκε για να αντέχει πυρά βαλλιστικών όπλων, εκρήξεις ναρκών, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED) και άλλες αναδυόμενες απειλές. Το σκάφος με πάτωμα σχήματος βε (V) βοηθάει στην εκτροπή των εκρήξεων προς τα έξω και μακριά από το πλήρωμα και η θωράκιση του μπορεί να τροποποιηθεί για να πληροί οποιαδήποτε απαίτηση αποστολής.

Συνολικά 9000 οχήματα MaxxPro σε αρκετές εκδόσεις έχουν παραδοθεί στον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερική (ΗΠΑ). Τον Δεκέμβριο του 2007, το Σώμα Πεζοναυτών ΗΠΑ παρήγγειλε 1500 οχήματα MaxxPro απο την Navistar.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: