Το αντιεροπορικό συστημα Pantsir-SM ειναι η βελτιωμένη έκδοση του γνωστού αντιαεροπορικού συστήματος.

Το αντιεροπορικό συστημα Pantsir-SM ειναι η βελτιωμένη έκδοση του γνωστού αντιαεροπορικού συστήματος.

Η παράδοση των εκσυγχρονισμένων αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς (SHORAD) Pantsir-SM στις Ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις θα γίνει το 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ITAR-TASS το οποίο επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκορ Κλιμώφ, η Στρατιωτική Ακαδημία Αεροδιαστημικής Άμυνας, που εδρεύει στη τεχνολογική πόλη του Τβέρ, διοργανώνει μια συνάντηση Διοικητών  των Αντιαεροπορικών Δυνάμεων.

Για πρώτη φορά το πρακτικό σκέλος της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί στο σχεδιαστικό γραφείο  “Konstruktoskoye Byuro Priborostroeniya” που έχει έδρα βιομηχανική πόλη Τούλα, στο Ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, και είναι υπεύθυνο για την εξέλιξη, σχεδίαση και παραγωγή των συστημάτων Pantsir.

Το αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-SM προκειται να παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες στη συνάντηση. Συνολικά θα συμμετέχουν στη συνάντηση 90 άτομα, συμπεριλαμβανομένων Διοικητών των αντιαεροπορικών πυραυλικών μονάδων, ανωτάτων αξιωματικών των αντιεροπορικών δυνάμεων και αντιπροσώπων της πολεμικής αεροπορίας των στρατιωτικών ακαδημιών και αμυντικής βιομηχανίας.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: