Το κουφάρι του υποβρυχίου ARA San Juan του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 15η Νοεμβρίου 2017, ανακαλύφθηκε την Παρασκευή στον Ατλαντικό, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές. 

«Το υπουργείο Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ενημερώνουν ότι η έρευνα επέτρεψε τον εντοπισμό του ARA San Juan», ανακοίνωσε το επιτελείο του Πολεμικού Ναυτικού σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επέβαιναν, όταν εξαφανίστηκε, 44 άνθρωποι. Η υπόθεση οδήγησε στην απομάκρυνση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Αργεντινής, έναν μήνα αργότερα.

Οι αρχές της Αργεντινής, που είχαν αναστείλει τις έρευνες τον περασμένο Δεκέμβριο Δεκεμβρίου αποφάσισαν να τις ανοίξουν και πάλι τον προηγούμενο μήνα, αναθέτοντας τον εντοπισμό στην εταιρεία Ocean Infinity. Στο πλαίσιο της επιχείρησης είχαν επιστρατευθεί πλοία, αεροσκάφη, εξοπλισμός και ειδικοί από περίπου δέκα χώρες, από τις ΗΠΑ ως τη Ρωσία.

Πηγή: naftemporiki.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: