Η ολοκλήρωση των διαδικασιών πώλησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2017- Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της βιομηχανίας.

Δύο προσφορές κατατέθηκαν για την αγορά του 85,49% της ΕΛΒΟ που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, προσφορές κατέθεσαν o γερμανικός εξοπλιστικός όμιλος Krauss – Maffei Wegmann και ο νοτιοαφρικανικός όμιλος Paramount.

Εκτιμάται ότι στο επόμενο διάστημα, θα ανοίξουν πρώτα οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων αγοραστών και αφού αυτά ελεγχθούν θα ανοίξουν και οικονομικές προσφορές.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή εκκίνησης για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές έχει οριστεί από το ελληνικό δημόσιο στα 10 εκατ. Ευρώ.

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών της πώλησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2017.

Με τη θέση της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2014 η διαδικασία εξεύρεσης αγοραστή, η οποία όμως πάγωσε καθώς ζητήθηκε η τροποποίηση του υπομνήματος προσφοράς.

Τη φορά αυτή η ΕΛΒΟ πωλείται για το σύνολο του ενεργητικού της και θεωρείται ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε αφορά στην περίπτωση της Paramount την εξασφάλιση πιστοποιήσεων της ΕΕ ενώ στην άλλη περίπτωση του γερμανικού ομίλου υπάρχει από χρόνια συνεργασία για την παραγωγή των Leopard.

Αυτή η προσπάθεια πώλησης της ΕΛΒΟ θεωρείται και η τελευταία για τη βιομηχανία, η οποία εάν δεν βρει αγοραστή μοιραία ελλείψει αντικειμένου θα οδηγηθεί σε κλείσιμο και οι εργαζόμενοι της σε ανεργία.

Πηγή: voria.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: