Προσκείμενο στο Ντα’ες μέσο ενημέρωσης αποδέσμευσε οπτικοακουστικό υλικό με Τουρκικά άρματα να βάλλονται με καθοδηγούμενους αντιαρματικούς πυραύλους κοντά στο Αλ-Ραι, στην βόρεια Συρία.

Νωρίτερα την Τρίτη, τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, όταν δύο τουρκικά άρματα μάχης χτυπήθηκαν απο το Ντα’ες.

Τα εκσυγχρονισμένα από το Ισραήλ άρματα μάχης M60T Sabra χρησιμοποιήθηκαν κατά τη δεύτερη εισβολή στην βόρεια Συρία από την κατεύθυνση του Αλ-Ραι.

Στο βίντεο, τρία άρματα M60T και κάποια τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα οχήματα, είναι σταματημένα στην κορυφογραμμή ενός υψώματος. Ο σκοπευτής του αντιαρματικού επιλέγει τον πιο εύκολο στόχο ο οποίος είναι το άρμα δεξιά.

Η βολή του αντιαρματικού πυραύλου φαίνεται να ‘ναι μια εύκολη υπόθεση για τον χειριστή του Α/Τ.

Μετά την προσβολή του πρώτου άρματος, το οποίο αναφλέγεται αμέσως, αυτό γίνεται αντιληπτό από την στήλη φωτιάς που ξεπηδά από την ανοιχτή θυρίδα του γεμιστή, σειρά έχει το δεύτερο άρμα, αριστερά.

Το Σάββατο (27/8) ένα Τουρκικό άρμα μάχης M-60 χτυπήθηκε και καταστράφηκε από καθοδηγούμενο Α/Τ  πύραυλο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) κοντά στην πόλη Τζαραμπλούς, στην βόρεια Συρία. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σκοτώθηκε ένας στρατιώτης.

Μετάφραση/Απόδοση από το echelon-defense.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: