Το νέου διαμετρήματος πυροβόλο παρέχει στους Πεζοναύτες των ΗΠΑ την ικανότητα εγγύς αεροπορικής υποστηρίξεως (CAS). Το Διακλαδικό Μαχητικό Κρούσης F-35B Lightning II του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ολοκλήρωσε τις δοκιμές βολών του εξωτερικώς τοποθετημένου ατρακτιδίου πυροβόλου GAU-22 της General Dynamics.

Η τελική δοκιμή αεροπορικής βολής έλαβε χώρα την 8η Μαΐου 2017 και εκτελέστηκε από την 23η Δύναμη Δοκιμών Ολοκλήρωσης (ITF) της Μοίρας Αεροπορικών Δοκιμών και Αξιολογήσεων “The Salty Dogs” (VX) στον Σταθμό Αεροπορίας Ναυτικού (NAS) Πάτουξεντ Ριβερ.

Στο βίντεο που μόλις αποδεσμεύθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει (το οποίο περιλαμβάνει σκηνές από αρκετές διαφορετικές εξόδους) η ποικιλία των επιπρόσθετων εξωτερικών αποθηκευτικών χώρων που ειναι τοποθετημένοι πάνω στα F-35B της δοκιμής. Τα αεροσκάφη εμφανίζονται με μια έκδοση του πυραύλου αέρος-αερος AIM-9X Sidewinder και, σε μια ξεχωριστή πτήση, με αυτό που φαίνεται να ειναι μια καθοδηγούμενη με λέιζερ βόμβα 500 λιβρών πιθανόν μια εκδοσή της GBU-12 Paveway II.

Το νέο ατρακτίδιο πυροβόλου GAU-22 των 25 χιλιοστών της General Dynamics χρησιμοποιεί μια μοναδική τετράκαννη διαμόρφωση που αναπτύχθηκε για το επιτυχημένο πεντάκαννο πυροβόλο GAU-12/U των 25 χιλ. το οποίο επίσης κατασκευάζεται από την General Dynamics. Το νέο πυροβόλο GAU-22, που μεταφέρεται στο εσωτερικό της έκδοσης F-35A και εξωτερικώς εντός ατρακτιδίου στα F-35B των Πεζοναυτών και F-35C του Ναυτικού των ΗΠΑ ειναι περισσότερο από 40 λίβρες (περίπου 18 κιλά) ελαφρύτερο και απαιτεί 20 τοις εκατό λιγότερο συνολικό χώρο από το προηγούμενο πεντάκαννο GAU-12 των 25 χιλ. Το νέο πυροβόλο GAU-22 έχει νέο δηλωμένο ρυθμό βολής των «έως 3300 βολών ανά λεπτό». Ο ρυθμός βολής των αεροπορικών πυροβόλων συχνά αναφέρεται ως «έως…» αφότου το όπλο χρειάζεται αρκετά δευτερόλεπτα για να φτάσει το μέγιστο ρυθμό βολής εξαιτίας του βάρους των περιστρεφόμενων καννών του πυροβόλου.

USA_GAU-22A

Το ατρακτίδιο πυροβόλου GAU-22A ©Lockheed Martin

Η επιτυχημένη εν πτήσει δοκιμαστική βολή του ατρακτιδίου πυροβόλου των 25 χιλ. (που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου), ειδικά πάνω στο F-35B του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, κατά κάποιο τρόπο αντιμετωπίζει τα ερωτήματα σχετικά με την δυνατότητα του προγράμματος F-35 να υλοποιεί την αποστολή της εγγύς αεροπορικής υποστήριξης. Αρκετοί αναλυτές εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με το αν το F-35 ειναι κατάλληλο για την αποστολή της εγγύς αεροπορικής υποστήριξης και ειναι το σωστό υποκατάστατο για το εξειδικευμένο αεροσκάφος CAS Α-10 Warthog.

Μιλώντας γενικά ειναι λάθος να συγκρίνεται το F-35 με οποία άλλα μέσα που σχεδιάστηκαν για να πραγματοποιούν μια συγκεκριμένη αποστολή: το A-10 κατασκευάστηκε γύρω από ένα μοναδικό πυροβόλο των 30 χιλ. καθώς σχεδόν ολόκληρη η άτρακτος του αεροσκάφους προοριζόταν για την αντιαρματική αποστολή CAS.

Ενω η εν λόγω αρχική δοκιμαστική βολή δεν επιλύει τα ερωτήματα που περιβάλλουν όλες τις ικανότητες CAS των F-35B αλλά ειναι ένα ακόμα επιτυχημένο βήμα προς τα εμπρός στην πρόοδο του προγράμματος. Τουλάχιστον αν κληθεί να εισέλθει σε δράση κατά τη διάρκεια μιας CAS αποστολής θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το πυροβόλο.

Το πυροβόλο GAU-22/Α του F-35 ήταν ανάμεσα στα πιο αμφιλεγόμενα θέματα: κάποιοι επέκριναν το γεγονός ότι το πυροβόλο του Διακλαδικού Μαχητικού Κρούσης μπορεί να μεταφέρει μόνο 181 βλήματα των 25 χιλ., λιγότερα από το GAU-8/A Avenger του A-10 Thunderbolt, το οποίο μπορεί να μεταφέρει περίπου 1174 βλήματα των 30 χιλ.

Επιπροσθέτως, αν και σχεδιάστηκε με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατήρησης (LO), το εξωτερικό ατρακτίδιο υποβιβάζει την επιφάνεια σκέδασης ραντάρ καθιστώντας το 5ης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος περισσότερο ορατό στα ραντάρ. Εντούτοις, αυτό πρέπει να ειναι αποδεκτό για τα σενάρια όπου το F-35B του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ θα κληθεί να πραγματοποιήσει αποστολές CAS.

Tom Demerly

Απόδοση/Μετάφραση απο το TheAviationist.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: