Το Γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση ανάπτυξης άρματος νέας γενιάς. (Staff Sgt. Joel Salgado/US Army Europe.)

Το Γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση ανάπτυξης άρματος νέας γενιάς. (Staff Sgt. Joel Salgado/US Army Europe.)

Το Γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για το πρόγραμμα ανάπτυξης αρμάτων μάχης νέας γενιάς, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό του Γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Η απόφαση προκύπτει εν μέσω των εντάσεων της «Ουκρανικής κρίσης» όπου ο αριθμός των 225 αρμάτων μάχης Leopard 2A6/7 που η «Ομοσπονδιακή Άμυνα» (Bundeswehr) σκοπεύει να διατηρήσει επιχειρησιακά θα γίνει ξαφνικά μάλλον ανεπαρκής.

Τα έγραφα της αιτιολογικής έκθεσης μιλούν για την μεγάλη αναγκαιότητα των τεθωρακισμένων δυνάμεων του Γερμανικού Στρατού, να υποστηρίζονται στο μέλλον με την προμήθεια αρμάτων μάχης νέας γενιάς Leopard 3, επισημαίνοντας πως η γερμανική αμυντική βιομηχανία πρόκειται να διαθέτει τη απαραίτητη ικανότητα παραγωγής τέτοιων προϊόντων.

Οσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των σημερινών αρμάτων μάχης, το κοινοβούλιο, τόνισε πως αυτή τη στιγμή κάποιοι από τους διεθνείς χρήστες διαθέτουν άρματα μάχης Leopard πολύ πιο ισχυρά από τα αντίστοιχα άρματα που είναι σε υπηρεσία με την Bundeswehr και συνιστά την εξάλειψη των διαφορών σε αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο defence24.pl, ο οποίος επικαλείται την «Die Welt», η εξέλιξη του νέου άρματος μάχης θα μπορούσε να είναι αντικείμενο συνεργασίας ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμάνια (στο πλαίσιο συνεργασίας των εταιρειών Nexter και KMW), όπου αναμένεται ο διάδοχος του Leopard 2 να διαθέτει επιχειρησιακή ετοιμότητα περίπου το 2030.

Αρέσει σε %d bloggers: