Ιρακινοί στρατιωτικοί εκπαιδεύονται στην χρήση του Kornet. (© Harry Boone)

Ο Ιρακινός Στρατός χρησιμοποίησε το Ρωσικό σύστημα καθοδηγούμενου αντιαρματικού πυραύλου (AGTM) Kornet για πρώτη φορά, καταστρέφοντας πέντε θωρακισμένα οχήματα του Ισλαμικού Κράτους (IK) στην κεντρική επαρχία Ντιγιάλα αναμετέδωσε τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 ο τηλεοπτικός σταθμός Αλσουμάρια.

“Το Ρωσικό αντιαρματικό σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Ιρακινό Στρατό… στην επαρχία Ντιγιάλα (50 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Μπακουμπάχ), όπου καταστράφηκαν πέντε θωρακισμένα οχήματα επανδρωμένα με τρομοκράτες,” δήλωσε ένας ανώνυμος εκπρόσωπος των Ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στο τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τρία τάγματα του Ιρακινού Στρατού έχουν λάβει εκπαίδευσή στην χρήση του Ρωσικού αντιαρματικού συστήματος.

“Το Ρωσικό οπλικό σύστημα Kornet έχει επιδείξει υψηλή ακρίβεια στην καταστροφή στόχων,” είπε ο Ιρακινός στρατιωτικός.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, το Ρωσικό σύστημα ATGM, Kornet είχε αγοραστεί από την Κυβέρνηση του Ιράκ για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του στρατού στην μάχη κατά των εξτρεμιστικών ισλαμικών ομάδων.

Το ΙΚ επίσης γνωστό και ως Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Μεγάλης Συρίας (ISIS) ή Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL), μάχεται κατά της Κυβέρνησης της Συρίας από το 2012. Τον Ιούνιο του 2014, ξεκίνησε επίθεση στο Ιράκ καταλαμβάνοντας εδάφη και στις δύο χώρας, διακηρύσσοντας την ίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου στα κατακτημένα εδάφη. Οι τζιχαντιστικές ομάδες σκότωσαν εκατοντάδες Σιιτες, Χριστιανούς και Γιαζίντι, και ανάγκασαν εκατοντάδες ανθρώπους να φύγουν από τις υπό ελέγχο περιοχές του.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=aVC23xifhd8]

Απόδοση απο το RIA Novosti για την Προέλαση

Αρέσει σε %d bloggers: