Το άρμα μάχης Leopard 2HEL συμπλήρωσε 10 χρόνια υπηρεσίας με το Όπλο των Τεθωρακισμένων.

Το άρμα μάχης Leopard 2HEL συμπλήρωσε 10 χρόνια ενεργής υπηρεσίας με τον Ελληνικό Στρατό και η 3η Ίλη της 22ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ) της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2º Σύνταγμα Ιππικού Έφεσος», με έδρα το Πετροχώρι Ξάνθης, το γιόρτασε με την παρουσίαση ενός επετειακού άρματος Leopard 2HEL στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, την επέτειο του «ΟΧΙ», στην Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Στις πλευρές άλλα και τις «ποδιές» του σκάφους του επετειακού άρματος μάχης Leopard 2HEL ήταν ζωγραφισμένη μια Λεοπάρδαλη, η Ελληνική Σημαία και η επιγραφή «10 Χρόνια LEO 2 HEL».

Ο συνδυασμός των αναπαραστάσεων στις πλευρές του άρματος είναι απλός και κατανοητός. Το άγριο ζώο, η Λεοπάρδαλη, αναπαριστά τη σειρά -των γερμανικών αρμάτων μάχης «Leopard»- που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό εξ ου και η Ελληνική Σημαία, και η επιγραφή «10 Χρόνια LEO 2 HEL» υπενθυμίζει τη δεκαετή υπηρεσία των Leopard 2HEL στα Τεθωρακισμένα.

Το τελευταίο έτος τα Τεθωρακισμένα έχουν ξεκινήσει δειλά-δειλά, άλλοτε με την συμβολή του προσωπικού των ουλαμών συντηρήσεως των μονάδων ή πιο εξειδικευμένων ατόμων, όπως τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικομοντελιστών Ελλάδος (IPMS HELLAS), να παρουσιάζουν άρματα μάχης με επετειακές στολές.

Επετειακό Leopard 1A5 της 8ης ΕΑΝ.

Πριν μήνες, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος ετους, η 8η Επιλαρχία Αναγνώρισης (ΕΑΝ) της 8ης Μ/Π ΤΑΞ με έδρα το Καλπάκι, παρουσίασε στην πόλη των Ιωαννίνων το πρώτο επετειακό Leopard 1 για τον εορτασμό των 25 ετών υπηρεσίας του άρματος στον Ελληνικό Στρατό.

Το επετειακό άρμα Leopard 1A5 του ΚΕΤΘ που παρήλασε την 25η Μαρτίου στο πλαίσιο των εορτασμών για την Επανάσταση του 1821.

Την προσπάθεια της 8ης ΕΑΝ ακολούθησε το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) όπου μαζί με την πολύτιμη βοήθεια της IPMS HELLAS δημιούργησαν το επετειακό άρμα μάχης Leopard 1 το οποίο παρήλασε στην στρατιωτική παρέλαση των Αθηνών την 25η Μαρτίου, τον εορτασμό της ελληνικής παλιγγενεσίας, αποσπώντας θετικές εντυπώσεις.

Συγχαρητήρια στον Διοικητή και τα στελέχη της 22 ΕΜΑ για την παρουσίαση του επετειακού Leopard 2HEL.

Αρέσει σε %d bloggers: