Το σχέδιο δημιουργίας ενός κοινού ομίλου τονίζει την πίεση που αντιμετωπίζουν οι αμυντικές βιομηχανίες στο να κερδίσουν προβάδισμα και να μειώσουν τα κόστη. (bloomberg.com)

Οι αμυντικές βιομηχανίες της Γερμανίας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και Γαλλίας Nexter Systems, δυο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές επίγειων συστημάτων για στρατιωτική χρήση, σκοπεύουν να εγκαθιδρύσουν μία κοινή εταιρεία με σκοπό τη δημιουργίας του μεγαλύτερου τεχνολογικού ομίλου στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της KMW, η μελλοντική επιχειρηματική οντότητα που θα ονομαστεί KANT, θα είναι ο μεγαλύτερος όμιλος χερσαίων αμυντικών συστημάτων στην Ευρώπη άλλα και ένας από τους πιο σημαντικούς ομίλους στο κόσμο.

Την 1η Ιουλίου 2014 στο Παρίσι, οι διοικητές της γαλλικής και γερμανικής εταιρείας υπέγραψαν Αρχική Συμφωνία για το σκοπό αυτό. Η συμμαχία των δύο ομίλων υπό την αιγίδα μίας κοινής συμμετοχικής εταιρείας δημιουργεί έναν Γαλλογερμανικό αμυντικό όμιλο με τρέχων ετήσιο κύκλο εργασιών που πλησιάζει τα 2 δισεκατομμύρια €, κατάλογο παραγγελιών περίπου 6,5 δις € και περισσότερους από 6000 εργαζόμενους.

Η KMW είναι ιδιωτικής ιδιοκτησίας ενώ η Nexter Systems είναι ιδιοκτησία του Γαλλικού δημοσίου.

Η ημερομηνία δημιουργίας της συμμαχίας έχει καθοριστεί στις αρχές του 2015. Το έργο της συμμαχίας  θα υπόκειται σε νομικές εγκρίσεις και τις συνήθεις από εθιμικές εσωτερικές και εξωτερικές ρυθμίσεις.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: