Ανθρώπινα υπολείμματα που ενδεχομένως ανήκουν στον Σοβιετικό στρατιωτικό πιλότο Γιούρι Πογάρκοφ, ο οποίος είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος για 47 χρόνια, ανακαλυφθήκαν στο Βιετνάμ, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της αναζήτησης στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας αναζήτησης στην ορεινή περιοχή του Ταμ Ντάο, βρεθήκαν τα υπολείμματα δύο πιλότων, συμπεριλαμβανόμενων, κατά πάσα πιθανότητα , αυτών του Σμηναγού Πογάρκοφ,” δήλωσε στο TASS ένας συμμετέχοντας στην αναζήτηση.

Ο Σμηναγός της Σοβιετικής Πολεμικής Αεροπορίας Πογάρκοφ, γεννηθείς το 1933, υπηρετούσε ως στρατιωτικός εκπαιδευτής στο Βιετνάμ κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ από το 1955-1975. Δηλώθηκε ως αγνοούμενος την 30η Απριλίου 1971, καθώς εκτελούσε κοινή εκπαιδευτική πτήση με έναν Βιετναμέζο πιλότο σε ένα Σοβιετικό υπερηχητικό αεριωθούμενο μαχητικό-αναχαιτιστικό MiG-21S. Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε όπως και το στίγμα του στις οθόνες των ραντάρ. Σύμφωνα με εικασίες το αεροσκάφος συνετρίβη σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Βιετναμέζικης ζούγκλας.

Πέρυσι ομάδα τοπικών ενθουσιωδών υποστηρικτών της ιστορίας του αγνοούμενου πληρώματος άρχισαν την έρευνα για τους δύο αγνοούμενους πιλότους, μετά από αίτημα της εγγονής του Σοβιετικού πιλότου, Αννα Πογάρκοβα.

Η ομάδα αναζήτησης διαπίστωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη αφότου έφτασε στον προορισμό της εκπαιδευτικής του πτήσης, όταν επέστρεφε στην βάση του. Οι ερευνητές σκιαγράφησαν την κατάλληλη περιοχή αναζήτησης, και το προηγούμενο Καλοκαίρι βρήκαν εκεί ένα τμήμα του αεροσκάφους.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: