Εικόνα με την γενική ιδέα πως θα είναι το KC-390 (Εικόνα: pbrasil)

H Βραζιλιάνικη εταιρεία Embraer Defense & Security με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την 5η Σεπτεμβρίου 2012, ανακοίνωσε ότι στα τέλη Αυγούστου σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας (FAB), ξεκίνησε τη προκαταρκτική εξέταση της μελέτης του προγράμματος ανάπτυξης του νέου τακτικού μεταφορικού αεροσκάφους KC-390

Η κρίσιμη προκαταρκτική μελέτη του μεσαίου μεγέθους, δικινητήριου, αεριωθούμενου αεροσκάφους προγραμματίστηκε να είναι έτοιμη τον Μάρτιο του 2013 όπου και θα ξεκινήσει η κατασκευή των πρωτοτύπων.

Ως τμήμα του προγράμματος προκαταρκτικού σχεδιασμού, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος εργονομίας σε όλα τα όργανα του πιλοτηρίου. Τα οποία περιλαμβάνουν τέσσερις πολύ-λειτουργικές οθόνες, μια οθόνη πλευρικά τοποθετημένη για το μηχανικό πτήσης όπως επίσης και οθόνες οροφής της βραζιλιάνικής εταιρείας AEL Sistemas (της ELBIT Systems).

To πρώτο KC-390 αναμένεται να πετάξει το 2014 και οι πρώτες παραδόσεις στη Βραζιλία είναι προγραμματισμένες να γίνουν εντός του 2016. Συνολικά 28 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί από την FAB για την σταδιακή αντικατάσταση του μεταφορικού αέροσκάφους της Lockheed Martin C-130 το οποίο είχε εκσυγχρονιστεί με καινούρια ηλεκτρονικά πτήσης.

Το αεροσκάφος KC-390 αναμένεται να παραγγείλουν οι: Αργεντινή, Χιλή, Τσεχία, Κολομβία και Πορτογαλία.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: embraer

Αρέσει σε %d bloggers: