Φωτογραφια της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά συνοδευόμενη από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ. (Πηγή: ΓΕΝ)

Συμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας,  η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ επισκέφθηκε την 17η Σεπτεμβρίου το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και τη Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ».

Κατά την επίσκεψη της στη Φ/Γ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το πλήρωμα και να ενημερωθεί για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του πλοίου.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα βρίσκομαι στη Φρεγάτα “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ” και έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που ως έργο τους έχουν την προάσπιση των θαλασσίων συνόρων μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η συνδρομή σας και η αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, μας δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας αλλά και της περηφάνιας».

Παράλληλα, η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στην πράξη την εξέλιξη του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής Αναβαθμισμένης Δυνατότητας στη Σχοινούσα. Επισκέφτηκε το περιφερειακό ιατρείο του νησιού όπου η διακλαδική ομάδα ιατρών των Ενόπλων Δυνάμεων – που επιβαίνει στο ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» – εξέταζε τους κατοίκους του νησιού.

Συνολικά στη Σχοινούσα εξετάστηκαν την 17η Σεπτεμβρίου 40 πολίτες. Το Πρόγραμμα Αναβαθμισμένης Προληπτικής Ιατρικής έχει ήδη ολοκληρωθεί στη Γαύδο, την Ανάφη, την Αμοργό, τη Δονούσα και τη Σχοινούσα και συνεχίζεται στην Ηρακλειά, το Αγαθονήσι, την Ίο και τη Σίκινο.

Σε δήλωσή της η κα Γεννηματά σημείωσε: «Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής ξεκίνησε σε συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές, σε πιλοτική βάση. Έχουμε όμως τη βεβαιότητα ότι θα είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα να το λειτουργήσουμε σε τακτά διαστήματα. Εκμεταλλευόμαστε, αξιοποιούμε, κάθε δυνατότητα που έχει το πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και παρακολουθούμε το πρόγραμμα του μιας και είχε αποστολή στην περιοχή. Αξιοποιήσαμε αυτή τη δυνατότητα για να προσφέρουμε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους των μικρών νησιών»

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμπλήρωσε ότι: «Θέλουμε να δείξουμε έμπρακτα στους κατοίκους των νησιών ότι δεν είναι μόνοι, στεκόμαστε πλάι σε αυτούς του ανθρώπους, δεν πρέπει να απομονωθούν λόγω της κρίσης και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αξιωματικούς και των τριών όπλων γιατί με την παρουσία τους, τον επαγγελματισμό τους και την αμεσότητα τους, κατάφεραν να υλοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα και να δείξουν το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αρέσει σε %d bloggers: